THE END -KÄSIKIRJOITUSKILPAILUN VOITTAJAT JULKISTETTU

Voittajan palkinto 10 000 €.

Solar Filmsin, Ikaalisten ja Luopioisten Säästöpankkisäätiöiden sekä Aito Säästöpankin kanssa toteutetun The End -elokuvakäsikirjoituskilpailun voittajat on julkistettu tänään Helsingissä Korjaamolla järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa. Kilpailun voittajat valitsivat elokuvaohjaaja Markku Pölönen, elokuvaohjaaja Petri Kotwica, tuottaja Rimbo Salomaa Solar Filmsiltä sekä kilpailun koordinaattori Marketta Vaismaa.

Kilpailun ensimmäisen, € 10 000 palkinnon sai Josefiina Rautiainen käsikirjoitusehdotuksellaan Afrikan tähti. Toisen, arvoltaan € 3000 arvoisen palkinnon voitti Tero Lipponen ehdotuksellaan Tuhkataivas. Jaetun kolmannen sijan saivat Nina Linnovaara ehdotuksellaan Joulukuu sekä Juhana Lumme ehdotuksellaan Honey Trap. Molemmat saivat palkinnoksi € 1000.

Kilpailuun osallistuvan tuli esittää maksimissaan 30-sivuinen treatment eli käsikirjoitustiivistelmä, joka kertoo tarinan alusta loppuun niin, että siitä voi hahmottaa kokonaisuuden; teemat, tarinan, muodon ja sisällön. Lisäksi osallistujan tuli kirjoittaa maksimissaan viiden sivun mittainen dialogikohtaus sekä elokuvan henkilöluettelo lyhyin luonnekuvauksin. Rahallisten palkintojen lisäksi Solar Films varaa oikeuden voittajatekstin työstämiseksi elokuvaksi.

Solar Filmsin tuottaja Rimbo Salomaa kommentoi kisaa seuraavasti: ”Myytti, että suomalaiset eivät puhu, voi olla totta. Sen sijaan suomalaiset kirjoittavat. Lähes 500 osallistui The End -käsikirjoituskilpailuun. Tarinat olivat monimuotoisia ja mielenkiintoisia. Tässä kilpailussa valikoitui alkuperäisesti ajatellun kolmen sijaan neljä palkittua.”

Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen iloitsee kilpailusta: “Toivomme, että kilpailu on innoittanut uusia, piileviä kykyjä elokuvakäsikirjoittamisen pariin ja että suomalaiset saavat tulevaisuudessa nauttia sen hedelmistä aivan uudenlaisten tarinoiden ja elokuvaelämysten muodossa. Säästöpankkien taustalla vaikuttaa säästöpankkiaate, halu edistää yksilön ja yhteisön hyvinvointia. The End -käsikirjoituskilpailun kautta olemme halunneet tukea kulttuuria, sen elinvoimaisuutta ja monimuotoisuutta. Kilpailun osakseen saamasta suosiosta voimme päätellä onnistuneemme siinä.”

Raati perusteli voittajien kilpailutöitä seuraavasti.

1. Afrikan tähti – käsikirjoittaja Josefiina Rautiainen
Palkintosumma 10 000 €
Josefiina Rautiaisen Afrikan tähti on lämminsydäminen komedia, jonka päähenkilö Sylvi on jäänyt leskeksi, mutta haluaa vielä koskea ja tulla kosketetuksi, nauttia elämästä ja tanssia. Näin ollen Sylvi tilaa Afrikasta itselleen aviomiehen!
Hillittömästä lähtökohdasta kumpuavat koskettavat ja hullunhauskat tilanteet, joiden keskiössä on ihastuttava ja elämänmyönteinen, aikuinen nainen.

2. Tuhkataivas – käsikirjoittaja Tero Lipponen
Palkintosumma 3 000 €
Tero Lipponen on kirjoittanut otteessaan tiukasti kiinni pitävän trillerin. Johtavalle suomalaiselle elämäntapakouluttajalle viritetään todellinen ansa, joka muuttaa kohtalokkaasti hänen koko elämänsä.
Tuhkataivas on hyytävä ajankuva nyky-yhteiskunnasta, jossa ihmiset rakentavat erilaisia elämänhallintamalleja selkeämmän ja ehjemmän elämän toivossa.

3. Joulukuu – käsikirjoittaja Nina Linnovaara
Palkintosumma 1 000 €
Nina Littovaaran käsikirjoitus on ehjä, ankeaan lähiökaamokseen avautuva värikäs miniatyyrikuva. Joulukuu on yksi kilpailun valmiimmista käsikirjoituksista. Joulun teemastolla ja symboliikalla oivaltavasti leikittelevä pieni-suuri tarina miehestä elämänsä tärkeimmän valinnan äärellä vetoaa arkisen ja pyhän kohtaamisella.

3. Honey Trap – käsikirjoittaja Juhana Lumme
Palkintosumma 1 000 €
Juhana Lummen Honey Trap on kiehtova sekoitus romanttista komediaa ja trilleriä. Se on ammattimaisesti sekä nokkelasti kirjoitettu, jossa lähtökohta on yllättävä ja tarina etenee sujuvasti. Nuorella naisella on firma, joka testaa miesten uskollisuutta. Tilaajina ovat tyttöystävät ja vaimot. Tilanne kääntyy päälaelleen, kun nainen rakastuu kohteeseensa.

Lisätietoja saat täältä: www.facebook.com/TheEnd.fi

Kuvassa ylhäällä vasemmalta: Marketta Vaismaa (kilpailun koordinaattori), Markku Pölönen, Pirkko Ahonen (Aito Säästöpankki), Rimbo Salomaa, Petri Kotwica, alhaalla vasemmalta: Nina Linnovaara, Juhana Lumme ja Josefina Rautiainen

Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistujille!

Viimeisimmät artikkelit