YÖSYÖTTÖ-ELOKUVA VALITTU NORDIC INTERNATIONAL FILM FESTIVALIN KILPASARJAAN

NIFF järjestetään New Yorkissa lokakuussa. Elokuvan ensi-ilta Suomessa 6.10.2017. Rooleissa mm. Petteri Summanen, Marja Salo, Niko Saarela, Ria Kataja, Ulla Tapaninen, Hannele Lauri, Juha Muje, Marjaana Maijala, Anna-Maija Tuokko ja Pihla Viitala.

Solar Filmsin elokuva Yösyöttö on valittu kansainvälisen Nordic International Film Festivalin kilpasarjaan. Marja Pyykön ohjaama elokuva kilpailee festivaalilla parhaan pohjoismaisen elokuvan sarjassa. Festivaali järjestetään New Yorkissa lokakuun 12.-14. päivänä ja Yösyöttö esitetään heti festivaalin avajaistilaisuudessa. Festivaalille matkustavat ohjaaja Marja Pyykkö, elokuvan tuottaja Markus Selin sekä Petteri Summanen, joka näyttelee elokuvan pääosan. Festivaalilla elokuva esitellään englanninkielisellä nimellä Man and a baby.

Lisätietoa festivaalista löydät täältä: http://www.nordicfilmfest.org/official-selection-2017

Yösyöttö perustuu Eve Hietamiehen suosittuun, samannimiseen romaaniin. Hulvaton komedia saa ensi-iltansa 6.10.2017. Elokuvan päärooleissa näyttelevät Petteri Summanen ja Marja Salo. Muissa rooleissa nähdään maineikas näyttelijäkaarti, kuten Ria Kataja, Marjaana Maijala, Niko Saarela, Juha Muje, Ulla Tapaninen, Hannele Lauri, Anna-Maija Tuokko, Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Minttu Mustakallio, Leea Klemola, Ona Kamu ja Santeri Helinheimo Mäntylä.

Elokuvan käsikirjoitus on ohjaaja Marja Pyykön ja kirjailija Marko Leinon käsialaa. Elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film.

 

Katso täältä vastikään julkaistu kohtaus elokuvasta:
https://www.youtube.com/watch?v=ozE6z–D14s

Katso trailer täältä:
https://www.youtube.com/watch?v=VP3uTdgZSYE

 

ELOKUVAN TIEDOT

Ohjaus
Marja Pyykkö

Käsikirjoitus
Marko Leino ja Marja Pyykkö
perustuu Eve Hietamiehen Yösyöttö-romaaniin

Tuottajat
Markus Selin ja Jukka Helle

Elokuvan levittäjä
Nordisk Film

Taiteellinen henkilökunta
Kuvaus – Konsta Sohlberg
Lavastus – Sattva-Hanna Toiviainen
Äänisuunnittelu – Panu Riikonen
Pukusuunnittelu – Tiina Kaukanen
Maskeeraussuunnittelu – Kata Launonen
Leikkaus – Harri Ylönen
Musiikki – Antti Lehtinen

Synopsis
Komedia miehestä, joka jää vauvan kanssa kaksin. “Hyvästi seksi, baari-illat ja juttukeikat. Tervetuloa puklurätti, äidinmaidonvastike ja Teletapit. Mutta mistä hitosta tällainen äijä löytää ne kivikautiset äitigeenit?”
Avioliitto. Asuntolaina. Auto. Toimittajana työskentelevän Antti Pasasen elämä on mallillaan ja Pia-vaimo viimeisillään raskaana. Kunnes Naistenklinikan edessä kaikki muuttuu. Tuhiseva käärö syliinsä tyrkättynä Antti katsoo, kun taksin perävalot häipyvät näkyvistä, taksin takapenkillä Pia ja heidän tulevaisuutensa ydinperheenä. Elämä vauvan alias Paavo Pasasen ehdoilla alkaa, eikä Antilla ole aavistustakaan, mitä se tulee häneltä vaatimaan.

Viimeisimmät artikkelit