Yösyöttö-elokuvan kohtalo Finnkinon teattereissa uhattuna

Nordisk Film pyrkii sopimaan elokuvalle korvaavia näytöksiä itsenäisissä teattereissa ja etsii mahdollisia uusia esityspaikkoja. Nordisk Filmin tavoitteena on, että kaikki halukkaat pääsevät katsomaan tämän syksyn odotetuimman kotimaisen komedian, jonka ensi-ilta on tulevana perjantaina.

–Suruksemme joudumme toteamaan, että Yösyöttö-elokuva ei ollut tervetullut Finnkinon teattereihin tavanomaisin ehdoin. Emme voi hyväksyä Finnkinon vaatimusta saada lipputuloista normaalia suurempaa osuutta, koska sillä olisi tuhoisat vaikutukset koko kotimaiselle elokuva-alalle. Näiden vaatimusten edessä meille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin todeta, että Yösyöttöä ei tulla näkemään Finnkinon teattereissa. Elokuva on jäänyt surullisella tavalla kotimaista elokuva-alaa uhkaavan tulonjakoneuvottelun panttivangiksi. Tilanne on siis varsin ikävä ja epävarma, toteaa Nordisk Filmin elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman.

Nordisk Film tekee nyt kaikkensa, että Finnkinon kannasta huolimatta kaikki halukkaat pääsisivät katsomaan tämän Solar Filmsin tuottaman ja Marja Pyykön ohjaaman elokuvan.

Nordisk Film päivittää Yösyöttö-elokuvan valtakunnalliset näytösajat osoitteeseen: www.nordiskfilm.fi/yosyotto/.
Myös Nordisk Filmin Facebook-sivuilla päivittyy tieto elokuvan esityksistä: www.facebook.com/nordiskfilmelokuvat/

–Tilanne on elokuvakatsojien kannalta ikävä, sillä yleisö on todella odottanut Yösyöttöä. Kyseisen elokuvatuotannon ja koko elokuva-alan kannalta tilanne on järkyttävä. Emme kuitenkaan voi hyväksyä sitä, että Finnkino jatkossa ottaa vielä isomman osan suomalaisten elokuvatuottajien tuloista. Elokuvatuottajien ja -levittäjien koko ajan kasvaneet investoinnit elokuviin ja niiden markkinointiin ovat kasvattaneet elokuvateatterimarkkinaa, josta Finnkino on hyötynyt valtavasti. Me haluamme pitää suomalaisen elokuvan puolta, sillä on myös Finnkinon etu, että komeassa lennossa oleva suomalainen elokuva voi hyvin. Siksi me toivomme edelleen, että Yösyöttö voidaan nähdä myös Finnkinon teattereissa, toteaa Nyman.

Eve Hietamiehen romaaniin perustuvan elokuvan ovat käsikirjoittaneet Marko Leino ja Marja Pyykkö, ja elokuvan on ohjannut Marja Pyykkö. Pääosassa nähdään Petteri Summanen. Elokuvan tuottajana toimivat Markus Selin ja Jukka Helle Solar Films Inc. Oy:ltä.

–Koko taiteellinen ja tuotannollinen ryhmä on tehnyt kovasti töitä elokuvan eteen, joten syntynyt tilanne on meille kestämätön ja päätös on ollut todella vaikea, toteaa elokuvan tuottaja Markus Selin. Suomalaisen elokuvan näkökulmasta Finnkinon vaatimukset tuottajien kannalta heikommasta tulonjaosta ovat epäoikeudenmukaisia. Sillä on katastrofaaliset vaikutukset meille elokuvantekijöille, joiden haluna on jatkossakin pystyä tuottamaan suomalaiselle yleisölle hienoja elokuvia.

LISÄTIEDOT

Markus Selin, Solar Films Inc. Oy
+358 400 470 332
[email protected]

Katarina Nyman, Oy Nordisk Film Ab
+358 40 58 19 525
[email protected]

Yösyöttö on komedia miehestä, joka jää vauvan kanssa kaksin. “Hyvästi seksi, baari-illat ja juttukeikat. Tervetuloa puklurätti, äidinmaidonvastike ja Teletapit. Mutta mistä hitosta tällainen äijä löytää ne kivikautiset äitigeenit?” Avioliitto. Asuntolaina. Auto. Toimittajana työskentelevän Antti Pasasen elämä on mallillaan ja Pia-vaimo viimeisillään raskaana. Kunnes Naistenklinikan edessä kaikki muuttuu. Tuhiseva käärö syliinsä tyrkättynä Antti katsoo, kun taksin perävalot häipyvät näkyvistä, taksin takapenkillä Pia ja heidän tulevaisuutensa ydinperheenä. Elämä vauvan alias Paavo Pasasen ehdoilla alkaa, eikä Antilla ole aavistustakaan, mitä se tulee häneltä vaatimaan.

Tietoa Solar Films Inc. Oy:stä
Solar Films Inc. Oy (perustettu 1995) on johtava elokuva-alan tuotantoyhtiö Suomessa. Sen tuottamat elokuvat ovat voittaneet yhteensä 41 Jussi-palkintoa, kahdeksan yleisö-Jussia ja saavuttaneet miljoonia katsojia elokuvateattereissa. Häjyt (1999), Tummien perhosten koti (2008) ja Puhdistus (2012) ovat olleet Suomen virallisia Oscar-ehdokkaita. Elokuvien ohessa Solar Films on tuottanut televisiolle tuhansia tunteja draamaa ja viihdettä. Solar Filmsin omistavat Egmont ja vastaava tuottaja Markus Selin. Solar Filmsin toimitusjohtaja on Jukka Helle. Lisätietoa: www.solarfilms.com

Tietoa Oy Nordisk Film Ab:sta
Oy Nordisk Film Ab on johtava kotimaisten elokuvien levittäjä Suomessa, sekä Pohjoismaisella tasolla johtava elokuvien tuottaja ja jakelija. Nordisk Film -yhtiöllä on digitaalista liiketoimintaa lahjakortti-, lipunmyynti- ja pelinkehityssektoreilla, ja yhtiö toimii myös PlayStationin maahantuojana sekä Pohjoismaissa että Baltian maissa. Nordisk Film kuuluu Egmont-konserniin, joka on Tanskan suurin mediakonserni, palveluksessaan 6 200 työntekijää 30 maassa. Konserniin kuuluvat mm. Egmont Publishing, joka julkaisee yli 700 aikakausilehteä ja omistaa Norjan TV 2:n sekä useita kirjakustantajia. Lisätietoa: www.nordiskfilm.com

Viimeisimmät artikkelit