Vihdin Ideaparkin Studiopark palvelee sekä tv-tuotantoja että pitkiä elokuvia

Vihdin Nummelaan nousevasta Studioparksita tulee Pohjoismaiden suurin tv- ja elokuvastudio.

Vihdin Nummelaan rakennettavaan Ideaparkiin perustetaan 2000 neliön äänieristetty tv- ja elokuvastudio, joka voidaan projektikohtaisesti laajentaa 5000 neliöön. Laajentaminen tarkoittaa Ideaparkin keskellä olevan tapahtumatorin hyödyntämistä kuvauskäytössä. Studioparkin nimeä kantavasta kokonaisuudesta tulee Pohjoismaiden suurin.

Studiopark on tarkoitettu kaikkien audiovisuaalisen alan yhtiöiden tarpeisiin. Erityisen kipeästi suuria studiotiloja kaipaavat isot tv-tuotannot, joiden formaatit vaativat isoja lavasteita ja suuria määriä yleisöä. Studiopark täyttää myös pitkien elokuvien tarpeet. Tähän asti studiotiloja on etsitty tuotantokohtaisesti eri puolilta maata hankalienkin yhteyksien päästä.
Liikemies Toivo Sukarin kehittämän Vihdin Ideaparkin rakentaminen alkaa kahden vuoden päästä ja se valmistuu viimeistään 2012.

Studioparkin Ideaparkiin on ideoinut Solar Filmsin tuottaja Markus Selin, joka toimii yhdyshenkilönä Ideaparkin ja audiovisuaalisen alan toimijoiden välillä.

”Studiopark tarjoaa viimeisen päälle toimivan ja kilpailukykyisen tilan kaikenkokoisille tuotannoille. Studiota voidaan jakaa osiin ja tehdä rinnakkain useita tv-tuotantoja. Ideaparkissa liikkuvat asiakkaat ovat potentiaalista yleisöä tv-ohjelmissa. Studiot ovat muunneltavissa suuriin yleisötilaisuuksiin, ensi-iltajuhliin ja niin edelleen”, Selin visioi.

Viimeisimmät artikkelit