Verkkosivusto Twitchfilm: Dark Floors antaa yleisölle yllin kyllin sitä mitä se haluaa

Maailman johtava kauhutoimittaja Todd Brown näki Dark Floors -elokuvan Berliinissä ja kehui sitä vuolaasti.

hf1_0108
© Solar Films

Seuraavassa otteita Todd Brownin arvostelusta, joka on kokonaan luettavissa Twitchfilmin verkkosivuilta:

Kyllä, kauhu on täällä. Dark Floors – suomalaisen metalliyhtyeen Lordin synnyttämä ja kehittämä kauhuelokuva on saanut ensi-iltansa kotimaassaan ja käynnistänyt myyntityön Berliinin festivaalilla. Valmiista elokuvasta koostetut ennakkotrailerit olivat yllättävän tehokkaita ja tekivät selväksi että Lordi ei ole pyrkinyt camp-henkiseen sekoiluun vaan käärinyt hihat ja luonut oikeaoppisen kauhuelokuvan, jonka ohjaaja Pete Riski on kameran takana varmakätisesti toteuttanut.

Kyseessä ei ole millään muotoa verellä mässäily – Amerikassa se saa todennäköisesti K13-luokituksen. Tiivis juonenkuljetus ja poikkeuksellisen hienosti kasvatettu jännitys virittävät yleisön odotukseen, joka palkitaan virheettömällä toteutuksella.

Tekijät eivät ole yrittäneet keksiä pyörää uudestaan, mutta tietävät tarkasti minkälaista elokuvaa he ovat olleet tekemässä ja tehneet sen erinomaisesti.

Yllättäen suuri osa elokuvan menestyksestä nojaa siihen että Lordi astuu omassa turhamaisessa projektissaan taustalle ja antaa muiden esittää pääosia.

Elokuvalla on kolme suurta vahvuutta.

Ensiksikin se luo asetelmat heti ja etenee toimintaan hyvin nopeasti pitäen siitä lähtien vauhdin ripeänä. Riski tietää selvästikin että yleisö vähät välittää istuskelusta ja puhumisesta, vaan haluaa nähdä hirviöiden jahtaavan ihmisiä. Ohjaaja antaa yleisölle mitä se haluaa ja paljon.

Toisena vahvuutena on tekninen jälki. Se on tähtiluokan työ lavasteissa, jotka lienevät suurimpia Pohjoismaissa rakennetuissa. Muukin kuin kuvaus näyttää suurenmoiselta: lavastus pieniä yksityiskohtia myöten, tehosteet maskeerauksesta, verestä ja digitaalisista jälkitöistä alkaen.

Lopuksi tulevat näyttelijät. Kaikki hahmot ovat vahvoja ja uskottavia rooleissaan, jotka ovat hiukan enemmän kuin stereotyyppejä. Lordin jokaisella jäsenillä on näköjään oma kerroksensa sairaalassa ja jokainen on uhka kerroksesta toiseen siirtyville henkiin jääneille.

Kaikki hirviöt on tehty vaikuttavasti: he näyttävät fantastisilta isolla valkokankaalla. Hirviöiden toistuvat vierailut kankaalla ovat lyhyitä, niinpä ihmisten välinen draama saa polttoainetta, mikä tekee elokuvasta paljon vahvemman kokemuksen.

Kaiken kaikkiaan Dark Floors on silkkaa purkkaviihdettä. Elokuva alkaa keskiajasta peräisin olevalla uskomuksella, jonka mukaan henkisesti sairaat näkevät tuonpuoleiseen maailmaan ja rakentaa terävästi kauhupiikkejä sen ympärille. Erittäin hauska ehdottomasti suositeltava elokuva.

Viimeisimmät artikkelit