Variety kehuu Aleksi Mäkelän Rööperiä Mafiaveljien suomalaiseksi vastineeksi

Maailman johtava elokuva-alan lehti, amerikkalainen Variety antaa runsaasti palstatilaa ja kehuja Aleksi Mäkelän Rööperi-elokuvalle.

Varietyn arvostelija Alissa Simon pitää Helsingin hämärään alamaailmaan sijoittuvaa kertomusta väkevästi luotuna ja hienosti näyteltynä. Hän selostaa tiistaina (21.4.) ilmestyneessä verkkonumerossa varsin laajasti elokuvan taustaa ja juonta sekä toteaa sen olevan Mafiaveljet-elokuvan suomalainen vastine.

Juoniselostuksen päätteeksi Simon tiivistää:
”Lajityypin sääntöjä seuraavaa, taitavaa ja vivahteikasta käsikirjoitusta ryydittää haikea kaipaus aikoihin, jolloin konnat elivät vakiintuneiden tapojen mukaan. Keskeiset hahmot on kirjoitettu pintaa syvemmiksi. Elokuva olisi ollut vieläkin voimallisempi ilman hiukan epäuskottavaa päätöstä.”

Arvostelija kertaa Aleksi Mäkelän yleisömenestyksiä ja huomauttaa Rööperin pursuavan Pahojen poikien ja Matin tapaan miehistä näkökulmaa, kiihkeätä toimintaa ja poikamaista huumoria. Elokuvia yhdistävät niiden lisäksi myös käsikirjoittaja Marko Leino sekä näyttelijät Peter Franzén ja Jasper Pääkkönen. Rööperin englanninkielinen nimi on Hellsinki.

Viimeisimmät artikkelit