Dome Karukosken Tummien perhosten koti voitti pääpalkinnon Portugalissa

Solar Filmsin tuottama Tummien perhosten koti voitti pääpalkinnon, hopeisen linnan, Espinhon kansainvälisellä elokuvafestivaalilla Portugalissa. Palkinnon vastaanotti ohjaaja Dome Karukoski.

Dome Karukosken Tummien perhosten koti voitti pääpalkinnon Portugalissa
Ohjaaja Dome Karukoski. © Solar Films / Rampe Toivonen

Festivaalin kilpasarja keskittyy ohjaajien uran ensimmäisiin tai toisiin elokuviin ja sen taso on kova. Kilpasarjan 10 elokuvan joukossa oli mm. Venetsian, Toronton ja Moskovan festivaalien voittajia.

Tummien perhosten koti on aiemmin tänä vuonna palkittu mm. Leedsissa, Wurzburgissa ja kotoisessa Jussi-gaalassa. Tummien perhosten kodin on käsikirjoittanut Marko Leino. Sen tuottajat ovat Solar Filmsin Markus Selin ja Jukka Helle.

Elokuva perustuu Leena Landerin samannimiseen romaaniin. Pääosissa ovat Tommi Korpela, Niilo Syväoja, Eero Milonoff, Kristiina Halttu, Marjut Maristo, Kati Outinen, Pertti Sveholm ja Matleena Kuusniemi. Muuhun taiteelliseen ryhmään kuuluvat kuvaaja Pini Hellstedt, lavastaja Pirjo Rossi, puvustaja Elina Kolehmainen, maskeeraaja Mari Vaalasranta, äänisuunnittelija Jyrki Rahkonen, säveltäjä Panu Aaltio ja leikkaaja Harri Ylönen.

Tummien perhosten koti tuli Suomessa teatteriensi-iltaan 11.1.2008 Nordisk Filmin levittämänä. Dvd-julkaisu ilmestyi heinäkuussa.

Viimeisimmät artikkelit