Turun Osuuskauppa ja Solar Films solmivat Vares-elokuven yhteistyösopimuksen

Turun Osuuskauppa ja Solar Films ovat solmineet merkittävän Vares-elokuviin liittyvän yhteistyösopimuksen, joka täydentää turkulaista panostusta Suomen kaikkien aikojen mittavimpaan elokuvasarjaan.

kttplle
Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Koponen (vas.) ja Solar Filmsin toimitusjohtaja Jukka Helle kättelivät sopimuksen kunniaksi Pahan suudelman kuvauksissa. Ohjaaja Anders Engström sekä näyttelijät Antti Reini ja Ilkka Heiskanen esittelivät kuvauspaikkaa Aurajoen rannassa. © Solar Films / Jan Granström

ShamRock ja ABC-liikennemyymälä ovat virallisia Vares-paikkoja
”Vares-elokuvasarja on ainutlaatuinen hanke, joka omalta osaltaan lisää Turun tunnettuutta ja vetovoimaisuutta. Turun Osuuskauppa on vahvasti alueellinen toimija, joka osallistuu oman alueensa vetovoimaisuuden kehittämiseen tukemalla alueellisesti merkittäviä hankkeita. Viime aikoina alueellisen tuen painopistettä on siirretty etenkin kulttuuriin. TOK on myös yksi Turku 2011 kulttuuri-pääkaupunkivuoden yhteistyökumppaneista”, TOK:n toimitusjohtaja Harri Koponen kertoo.
Yhteistyö tulee näkymään Turussa parhaiten ravintola ShamRockissa ja Koulukadun ABC-liikennemyymälässä, jotka on nimetty virallisiksi Vares-paikoiksi.
Solar Filmsin kumppanina hankkeessa ovat alusta pitäen olleet mukana Turun kaupunki rahoittajana ja Länsi-Suomen elokuvakomissio (WFFC) koordinoijana. Solar Films on tehnyt Vares-elokuvien markkinointiyhteistyösopimukset myös Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan ja Hesburgerin kanssa.

Pahan suudelma täynnä tähtinäyttelijöitä
Vares-sarjan ensimmäisen elokuvan Pahan suudelman kuvaukset päättyivät Turussa keskiviikkona. Seuraavia ryhdytään kuvaamaan jo perjantaina. Nimiosaa esittävä Antti Reini on saanut rinnalleen nimekkäitä suomalaisia eturivin näyttelijöitä. Sarjan jokaisessa kuudessa elokuvassa ovat mukana myös Eppu Salminen, Maria Järvenhelmi, Mikko Leppilampi, Ilkka Heiskanen, Matti Onnismaa ja Jasper Pääkkönen. Pahan suudelmaa tähdittävät lisäksi Anu Sinisalo, Mikko Nousiainen, Ville Virtanen, Outi Mäenpää, Iina Kuustonen ja Svante Martin.
Uusien Varesten kuvaukset alkoivat Turussa 20. huhtikuuta ja jatkuvat lokakuun loppuun. Ensimmäinen ensi-ilta on Pahan suudelma 7. tammikuuta 2011. Kaidan tien kulkijat tulee elokuvateattereihin 22. heinäkuuta 2011. Ne ohjaa Anders Engström. Neljä muuta (Huhtikuun tytöt, Pimeyden tango, Sukkanauhakäärme ja Uhkapelimerkki) ohjaa Lauri Törhönen. Elokuvat perustuvat Reijo Mäen suosittuihin rikosromaaneihin, joiden myynti on ylittänyt miljoonan kirjan rajan.

”Meillä on edellytykset kansainväliseen läpimurtoon”
Vares-elokuvasarjasta kaavaillaan vientituotetta samaan tapaan kuin esimerkiksi ruotsalaiset Wallander, Beck, Anna Holt ja Irene Huss. Kyseisiä elokuvasarjoja ohjannut Anders Engström uskoo Vareksen murtautuvan Eurooppaan uutena rikoselokuvan suuntauksena, joka voisi kantaa nimeä Finn-crime.
”Meillä on kaikki edellytykset kansainväliseen läpimurtoon. Turku on Vareksen maisema siinä kuin Ystad Wallanderin. Meillä on hyvät käsikirjoitukset, kiinnostavat suomalaiset tarinat ja hienot näyttelijät”, Engström luettelee. ”Sen lisäksi tuotantotiimi on yksi parhaista, joiden kanssa olen työskennellyt”, hän lisää.

Turun Osuuskauppa
Turun Osuuskauppa toimii 21 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja yli 115 000 asiakasomistajataloudelleen. TOK:lla on liiketoimintaa market-, liikennemyymälä-, majoitus- ja ravitsemis- sekä tavaratalokaupassa ja se työllistää noin 2 300 henkilöä. TOK:n palveluverkostoon kuuluu 4 Prismaa, 2 Sokos-tavarataloa, 19 S-marketia, 21 Sale-myymälää, 4 liikennemyymälää, 34 ravintolaa, 3 Sokos Hotellia, 1 pesukatu ja 20 ABC-automaattia.

Länsi-Suomen elokuvakomissio
Turun Seudun Kehittämiskeskuksen alaisuudessa toimiva Länsi-Suomen elokuvakomissio (WFFC) koordinoi Vares- elokuvasarjalle tarjottavia palveluita Turussa. WFFC avustaa tuotantoyhtiöitä osaajien ja työharjoittelijoiden rekrytoinneissa, kuvauspaikkojen etsinnässä, kuvausjärjestelyissä ja monissa kuvausten vaatimissa käytännön järjestelyissä. WFFC on myös ollut edesauttamassa yritysten mukaantuloa Vares-yhteistyöhön.

Solar Films Inc.
Viisitoista vuotta sitten perustetusta Solar Filmsistä on tullut Markus Selinin johdolla Suomen johtava elokuva-alan yhtiö, jonka elokuvia on levitetty yli 40 maahan. Elokuvien ohella yhtiö on tuottanut televisiolle tuhansia tunteja draamaa ja viihdettä. Solar Filmsin televisioyhtiö Solar Television myytiin 2009 ranskalaiselle Banijay-yhtiölle. Solar Films ja Selin ovat Solar Televisionin vähemmistöosakkaita.
Solar Filmsin omistavat Nordisk Film ja vastaava tuottaja Markus Selin.

Vares-elokuvien vakioroolit:
Jussi Vares ANTTI REINI
Luusalmi EPPU SALMINEN
Pastori Alanen MATTI ONNISMAA
Kyypakkaus JASPER PÄÄKKÖNEN
Ruuhio MIKKO LEPPILAMPI
Anna Huttunen MARIA JÄRVENHELMI
Hautavainio ILKKA HEISKANEN

Pahan suudelman vierailijat:
Laila ANU SINISALO
Lahtipoika MIKKO NOUSIAINEN
Riitta Vuorela JOHANNA KERTTULA
Arto VILLE VIRTANEN
Asta OUTI MÄENPÄÄ
Tuikku IINA KUUSTONEN
Paavo SVANTE MARTIN

Viimeisimmät artikkelit