Tämän vuoden kotimaiset saavat runsaasti huomiota 100-vuotiaan elokuvan juhliessa

Suuri keskustelu toukokuussa ja valokuvanäyttely syksyllä tuovat uuden kotimaisen elokuvan keskelle Helsinkiä.

Satavuotiaan suomalaisen näytelmäelokuvan juhlavuoden teemaksi on valittu uusi kotimainen elokuva, jota pidetään esillä monin tavoin. Tapahtumia tuottava Filmikamari on jo levittänyt juhlajulisteita elokuvateattereihin ja kirjastoihin. Juhlalogon animoitua versiota esitetään televisiokanavilla elokuvaohjelmien yhteydessä.

Suomalaisia, alle kymmenvuotiaita elokuvia esitetään elokuvateattereissa pitkin vuotta ja teemaviikkoja kannustetaan markkinointiavustuksin.

Juhlaviikkoa vietetään 25. – 31. toukokuuta ja 100-vuotispäivä on tiistaina 29. toukokuuta, jolloin elokuvateatteri Bristolissa järjestetään keskustelu otsikolla Suomalainen elokuva vuonna 101, esiintyjinä elokuva-alan vaikuttajia tuottajista ohjaajiin ja näyttelijöihin. Yleisölle avoimen tilaisuuden juontaa Arto Nyberg.

Eniten näkyvyyttä kotimainen elokuva saa syksyllä Helsingin ytimessä Lasipalatsin pihalla, jonne Filmikamari ja kaupungin kulttuuritoimi yhteistuumin pystyttävät pysäkkinäyttelyn. Näyttely kootaan tämän vuoden ensi-iltaelokuvien tuotantokuvista ja julisteista. Kaksipuolisia pysäkkitelineitä on neljätoista ja elokuvateema pysyy telineissä seuraavan vuoden puolelle.

Paljon muutakin on vuoden aikana luvassa. Yle Teemalla vietetään lauantaina 26.5. Suomalaisen elokuvan yötä, Espoo Cine järjestää Salaviinanpolttajat-elokuvakilpailun ja Risto Jarva -seura on ilmoittanut järjestävänsä esityksiä ja keskusteluja syksyllä aiheesta Suomalainen 1960-luvun elokuva.

Lisätietoja:
Suomen Filmikamari
www.filmikamari.fi

Viimeisimmät artikkelit