Rimbo Salomaa Solar Filmsin tuottajaksi

Salomaa tuottaa Anna-Leena Härkösen Kaikki oikein -romaaniin perustuvan elokuvan.

Elokuvatuottaja Rimbo Salomaa on nimitetty Solar Filmsin tuottajaksi. Hän aloittaa työsuhteensa tänään ja tuottaa ensimmäisenä työnään Anna-Leena Härkösen Kaikki oikein -romaaniin perustuvan elokuvan. Elokuvan ensi-iltaa kaavaillaan vuodelle 2016.

Salomaalla on takanaan pitkä ura suomalaisissa tuotantoyhtiöissä. Hän oli perustamassa 1980-luvun lopulla GnuFilms-tuotantoyhtiötä, joka tuotti mm. elokuvat Bad Luck Love ja Neitoperho. Tämän jälkeen Salomaa työskenteli Kinoproduction-yhtiössä, jolloin hän oli tuottamassa yli sataan maahaan myytyä elokuvaa Suden arvoitus, palkittua tv-sarjaa Ilonen talo sekä Onnen varjot -elokuvaa. Tämän jälkeen seurasi vaihe Kinotar-tuotantoyhtiössä, jossa hän oli tuottamassa mm. kolmea ensimmäistä, suursuosion saanutta Risto Räppääjä -elokuvaa, tv-sarjaa Jälkilämpö sekä elokuvia Ei kiitos, Pussikaljaelokuva ja Postia pappi Jaakobille, josta Salomaa sai Jussi-patsaan.

Salomaa on innoissaan päästessään työskentelemään Solar Filmsin vastaavien tuottajien Jukka Helteen ja Markus Selinin kanssa. ”Tästä tulee jäämään jälki suomalaiseen elokuvahistoriaan”, Salomaa toteaa.

Aiheeseen liittyvää