Rimbo Salomaa Solar Filmsin tuottajaksi

Salomaa tuottaa Anna-Leena Härkösen Kaikki oikein -romaaniin perustuvan elokuvan.

Elokuvatuottaja Rimbo Salomaa on nimitetty Solar Filmsin tuottajaksi. Hän aloittaa työsuhteensa tänään ja tuottaa ensimmäisenä työnään Anna-Leena Härkösen Kaikki oikein -romaaniin perustuvan elokuvan. Elokuvan ensi-iltaa kaavaillaan vuodelle 2016.

Salomaalla on takanaan pitkä ura suomalaisissa tuotantoyhtiöissä. Hän oli perustamassa 1980-luvun lopulla GnuFilms-tuotantoyhtiötä, joka tuotti mm. elokuvat Bad Luck Love ja Neitoperho. Tämän jälkeen Salomaa työskenteli Kinoproduction-yhtiössä, jolloin hän oli tuottamassa yli sataan maahaan myytyä elokuvaa Suden arvoitus, palkittua tv-sarjaa Ilonen talo sekä Onnen varjot -elokuvaa. Tämän jälkeen seurasi vaihe Kinotar-tuotantoyhtiössä, jossa hän oli tuottamassa mm. kolmea ensimmäistä, suursuosion saanutta Risto Räppääjä -elokuvaa, tv-sarjaa Jälkilämpö sekä elokuvia Ei kiitos, Pussikaljaelokuva ja Postia pappi Jaakobille, josta Salomaa sai Jussi-patsaan.

Salomaa on innoissaan päästessään työskentelemään Solar Filmsin vastaavien tuottajien Jukka Helteen ja Markus Selinin kanssa. ”Tästä tulee jäämään jälki suomalaiseen elokuvahistoriaan”, Salomaa toteaa.

Aiheeseen liittyvää

Start typing and press Enter to search