Nordisk Film Distribution keskittää kaiken viihteen jakelun uuteen myyntiyksikköön

Nordisk Film Distribution on nyt Pohjoismaisen suurin viihteen toimittaja.

Nordisk Film Distribution ottaa haltuunsa paikan Pohjoismaiden suurimpana viihteen toimittajana keskittäessään kaiken elokuvien, pelien, PlayStationin sekä musiikin jakelun uuteen vahvaan myyntiyksikköön.
Levitys ja myynti muodostavat merkittävän osan Nordisk Filmin liikevaihdosta. Pohjoismaalainen levittäjä yhdistää nyt voimansa ja luo uuden, voimakkaan toimijan viihdemarkkinoilla. Lähes 300 miljoonan euron liikevaihdolla Nordisk Film Distributionista tulee neljän pohjoismaan suurin luovan sisällön levittäjä. Nordisk Film toimittaa vuosittain yli 17 miljoonaa dvd:tä, cd:tä ja peliä sekä noin 500 000 PlayStation konsolia 7000 jälleenmyyjälle Pohjoismaissa. Elokuvateattereihin Nordisk Film levittää vuosittain yli 80 pohjoismaalaista sekä amerikkalaista elokuvaa. Tämän lisäksi Nordisk Filmillä on oikeudet yli 3000 elokuvaan, joita esitetään tv-kanavilla kaikissa Pohjoismaissa.

“Yhdistämällä organisaatioita, meille avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus kehittää elokuvien ja pelien jälleenmyyntiä ja levitystä. Samanaikaisesti pystymme maksimaalisesti hyödyntämään sisäisen osaamisemme ja luovuutemme, joka vahvistaa toimintaamme entisestään”, kertoo Oy Nordisk Film Ab:n toimitusjohtaja Kim Bjondahl, joka vastaa uuden yksikön kaikesta toiminnasta Suomessa.

Allan Hansen, joka on nimitetty Tanskassa uuden levitysyksikön johtajaksi, sanoo: ”Yhdistetyllä levitysyksiköllä vahvistamme asemaamme pohjoismaalaisilla markkinoilla ja kaupankäynti meidän kanssamme tulee olemaan helpompaa ja joustavampaa. Me keräämme kaiken tiedon markkinoista ja asiakkaistamme yhteen, ja se luo synergiamahdollisuuksia jotka koituvat ei vain asiakkaittemme vaan myös kuluttajien hyödyksi.”

Nordisk Film on vahvasti keskittynyt levittämään paikallisia elokuvia Suomessa ja Pohjoismaissa. Suomessa Nordisk Film omistaa osan kotimaisista tuotantoyhtiöistä Matila Röhr Productionista ja Solar Filmsistä. Yhtiöllä on myös voimassa oleva sopimus sekä Kinotar Oy:n että Kinoproduction Oy:n kanssa. Nordisk vastaa edellä mainittujen yhtiöiden elokuvien levityksestä kaikkiin Pohjoismaihin sekä huolehtii elokuvien kansainvälisestä myynnistä. Ensimmäinen Kinottaresta levitykseen tuleva elokuva on helmikuussa ensi-iltaan tuleva, suosittuun lastenkirjasarjaan perustuva Risto Räppääjä. Nordisk Film on levittänyt elokuvateattereissa juuri olevat kolme katsotuinta elokuvaa Suomessa: Röllin sydän, Sooloilua ja Tummien perhosten koti. Seuraava ensi-ilta 8.2. on Euroviisu-voittaja Lordin ideoima elokuva Dark Floors – The Lordi Motion picture.

Viimeisimmät artikkelit