Nopeasti kasvava Banijay Entertainment osti Solar Televisionin ja Nordisk Film TV:n

Solar Filmsin perustama Solar Television on siirtynyt ranskalaisen Banijay Entertainmentin omistukseen yhdessä muiden Nordisk Filmin pohjoismaisten tv-tuotantoyhtiöiden (Ruotsi, Norja, Tanska) kanssa.

Solar Films ja sen tv-tuotannon avainhenkilöt jäävät Solar Televisionin vähemmistöosakkaiksi. Solar Films jatkaa Suomen johtavana elokuvayhtiönä Nordisk Filmin ja Markus Selinin omistuksessa. Yrityskauppa avaa Solar Televisionille laajat mahdollisuudet päästä käsiksi maailmalla kehitettyihin suuriin menestysformaatteihin sekä levittää omaa tuotantoaan kansainvälisesti.

”Nyt meillä on uusi väylä viedä omia formaattejamme maailmanlaajuisille markkinoille. Näen omien tuotteiden kehittämisessä valtavat kasvumahdollisuudet”, Solar Televisionin vastaava tuottaja Petteri Ahomaa iloitsee.

Nopeasti kasvanut Banijay Entertainment on alle kahdessa vuodessa hankkinut johtavia tuotantoyhtiöitä Pohjoismaiden lisäksi Ranskasta, Espanjasta, Saksasta, Venäjältä, Britanniasta ja Yhdysvalloista.

Yhtiön tavoite on tulla mailmanlaajuiseksi tv-alan ja uusien medioiden sisällöntuottajaksi ja levittäjäksi.
Banjayn vastaava tuottaja on Stephane Courbit, joka myi perustamansa Ranskan Endemolin ja käynnisti Banijay Entertainmentin tammikuussa 2008.

Banijayn omistajia ovat Courbitin lisäksi Agnellin suku (mm. Fiat, Ferrari ja Maserati), Group Arnault (LVMH eli Louis Vuitton Möet Hennessy), Agostinin suku (media- ja peliala, mm. Zodiak) ja AMS Industries (mm. öljyteollisuus).

Banijayn pääjohtaja Guillaume de Verges kuvailee Nordisk Film TV/Solar Televisionn kauppaa isoksi askeleeksi Banijayn kansainvälistymisessä.

”Nordisk Film TV:n ja Solar Televisioinin kyky luoda ja kehittää uusia menestysformaatteja edistää kunnianhimoista tavoitettamme päästä ykköspeluriksi kansainvälisille markkinoille.”

Banijayn uuden yksikön, Nordisk Film TV:n pääjohtaja Jacob Houlind katsoo, että liitto Banijayn kanssa oli solmittava laajentumisen tähden.

”Nordisk Filmin osana pääsimme pitkälle, mutta se tie oli loppumassa”, hän muotoilee.
Nordisk Film TV:n yhteenlaskettu liikevaihto viime vuonna oli yli 50 miljoonaa euroa.

Viimeisimmät artikkelit