MARIA SID OHJAA RISTO RÄPPÄÄJÄ JA VÄÄRÄ VINCENT -ELOKUVAN

Silmu Ståhlberg, Lumi Kallio, Jenni Kokander, Ylermi Rajamaa ja Minka Kuustonen isoissa rooleissa. Edellisellä, Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvalla jo yli 276 000 katsojaa.

Maria Sid ohjaa Solar Filmsin tuottaman Risto Räppääjä ja väärä Vincent -elokuvan, joka perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan samannimiseen, Tammen kustantamaan kirjaan. Elokuvan kuvaukset alkavat pääkaupunkiseudulla 17.6. ja päättyvät 5.8.2019. Ensi-iltaan Risto Räppääjä ja väärä Vincent tulee syyskaudella 2020.

Uutuuselokuvan päärooleissa jatkavat Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvasta tutut Silmu Ståhlberg Risto Räppääjänä ja Lumi Kallio Nelli Nuudelipäänä. Muissa keskeisissä rooleissa jatkavat Ylermi Rajamaa, joka näyttelee Lennart Lindbergin roolin ja Jenni Kokander, joka hurmaa edelleen Pakastaja-Elvinä. Rauha Räppääjänä uudessa elokuvassa nähdään Minka Kuustonen.

Uutuuselokuvan tuottavat Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film. Edellinen, Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuva on saanut tähän mennessä elokuvateattereissa jo 276 933 katsojaa ja jatkaa edelleen ohjelmistossa. Elokuva tuli ensi-iltaan helmikuussa 2019. Molemmat elokuvat ovat Solar Filmsin ja Ricky Rapper Oy:n yhteistuotantoa.

Tuottaja Rimbo Salomaa on tuottanut Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvan lisäksi kolme ensimmäistä Risto Räppääjä -elokuvaa. Näiden kolmen menestyselokuvan alkuperäisestä tekijäkaartista on Sinikka ja Tiina Nopolan lisäksi mukana tälläkin kertaa myös säveltäjä Iiro Rantala. Sinikka ja Tiina Nopola toimivat myös elokuvan tuottajina. Muista elokuvan näyttelijöistä ja tekijöistä tiedotetaan erikseen.

Rimbo Salomaa iloitsee elokuvan tekijäryhmästä: “Olemme erittäin iloisia, että olemme saaneet mukaan Maria Sidin, joka on todella rautainen ammattilainen. Hän on ohjannut useita menestysmusikaaleja teattereissa ja siirtää nyt osaamisensa valkokankaalle. On upeaa, että hän debytoi elokuvaohjaajana meidän tuotannossamme”, sanoo elokuvan tuottaja Rimbo Salomaa.

Tekijät
Ohjaus – Maria Sid
Tuottajat – Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin
Tuottajat Ricky Rapper Oy – Sinikka Nopola ja Tiina Nopola
Tuotantopäällikkö – Saku Suksi
Käsikirjoitus – Sinikka Nopola ja Tiina Nopola
Musiikki – Iiro Rantala

Keskeiset roolit
Risto Räppääjä – Silmu Ståhlberg
Nelli Nuudelipää – Lumi Kallio
Rauha Räppääjä – Minka Kuustonen
Pakastaja-Elvi – Jenni Kokander
Lennart Lindberg – Ylermi Rajamaa

Risto Räppääjästä
Risto Räppääjä -teoksia on myyty 20 vuoden aikana lähes miljoona kappaletta.
Risto Räppääjä -elokuvat (2008-2019) ovat saaneet kaikkiaan yli 1,975 miljoonaa katsojaa.
Risto Räppääjästä on tehty myös näytelmiä ja musikaaleja. Lähes jokaisessa on Iiro Rantalan säveltämiä lauluja. Risto Räppääjä -kirjoja on käännetty lähes 20 kielelle.

Viimeisimmät artikkelit