Luokkakokous ylitti ensimmäisenä kotimaisena elokuvana 150 000 katsojan rajan seitsemässä päivässä

Taneli Mustosen ohjaama elokuva Luokkakokous teki taas historiaa.

Luokkakokous ylitti ensimmäisenä kotimaisena elokuvana 150 000 katsojan rajan seitsemässä päivässä
Luokkakokous on ollut elokuvateattereissa vasta seitsemän päivää! © Solar Films

Elokuva on ylittänyt ensimmäisenä kotimaisena elokuvana 150 000 katsojan rajapyykin seitsemässä päivässä. Luokkakokouksen ensimmäisen seitsemän päivän katsojamäärä oli 151 520 katsojaa. Ennakoiden kanssa katsojamäärä oli 153 249 katsojaa.

Edellinen seitsemän päivän kotimaisen elokuvan katsojaennätys on niinikään Solar Filmsin tuottamalla Matti-elokuvalla, joka sai seitsemässä esityspäivässä 143 974 katsojaa ja ennakoineen 145 970 katsojaa.
Elokuvan vastaava tuottaja Markus Selin kommentoi historiallista seitsemän päivän katsojaennätystä seuraavasti: ”Viihteen kansannousu jatkuu! Tästä näkee selvästi, että laman keskellä lippu parin tunnin naurumatkalle tepsii.”

Luokkakokouksen tuottaja Jesse Fryckman iloitsee seuraavasti: ”Fanitusbuumi iskee vihdoinkin kotimaiseen elokuvaan. Tällaista sosiaalisen median reaktiota ei kukaan uskaltanut odottaa!”

Luokkakokouksen edellinen historiallinen tulos on ainoastaan kolmen päivän takaa viime sunnuntailta 1.3., jolloin se oli saanut viiden päivän aikana uskomattomat 121 664 katsojaa. Ennakoiden kanssa suosikkikomedia sai 123 393 katsojaa. Tämä on suomalaisen elokuvahistorian kaikkien aikojen paras kotimaisen elokuvan avaustulos.

Luokkakokouksen seitsemän ja viiden päivän kävijäennätykset ovat myös elokuvan levitysyhtiö Nordisk Filmin kaikkien aikojen kävijäennätyksiä sekä ulkomaisten että kotimaisten elokuvien osalta.

Aiheeseen liittyvää