Luokkakokouksen trailer on julkaistu, katso se täältä!

Elokuvaa tähdittävät Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa.

Miltä näyttää kaikkien aikojen reissu ja miten se päättyy? Tsekkaa esimakua vuoden kovimmasta komediasta, joka saa ensi-iltansa 25.2.2015. Ohjaaja Taneli Mustosen Luokkakokousta tähdittävät Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa. Elokuvassa esiintyvät lisäksi Pirkka-Pekka Petelius, Taneli Mäkelä, Maria Sid ja monta muuta. Trailer on vapaa jaettavaksi eri medioissa.

https://www.youtube.com/watch?v=kDBc7h24tJY

Luokkakokous perustuu tanskalaiseen Klassefesten-elokuvaan (2011) ja se kuvattiin heinä- ja elokuussa 2014 Helsingissä, Turussa ja Naantalissa. Solar Filmsin elokuvan tuottavat Jesse Fryckman ja Oskari Huttu ja sen levittää Nordisk Film. Kolmesta kaveruksesta kertova komedia on tarina vanhenemisesta, muutoksista, odotuksista, toiveista ja pettymyksistä. Ennen kaikkea elokuva on ylistys ystävyydelle ja sen merkitykselle.

PÄÄROOLEISSA

AKU HIRVINIEMI
Näyttelijä, joka ottaa haltuun roolin kuin roolin. Hirviniemi on viihdyttänyt tv-ohjelmissa suurta yleisöä huumorilla väritetyillä hahmoillaan, joita ei hevin unohdeta. Viimeisin elokuvarooli häneltä nähdään elokuvassa 21 tapaa pilata avioliitto.

JAAJO LINNONMAA
Radiopersoona, joka ei varo sanojaan. Miehellä on roisit puheet ja hulttion olemus. Kaiken tämän takaa paljastuu nero, joka on kahminut Vuoden radiojuontajan tittelin jo neljästi. Linnonmaan seikkailut ovat vieneet hänet aikaisemminkin elokuvamaailmaan – hän on ideoinut elokuvan Hymypoika (2003).

SAMI HEDBERG
Suomen suosituimpiin stand up -koomikoihin lukeutuva ”kokovartalomies” antaa yleisölleen hersyvät naurut. Kohta 10 vuotta keikkaillut mies tuntee Suomen konserttisalit läpikotaisin. TV-koomikko, juontaja, käsikirjoittaja, ohjaaja, radiojuontaja, tapahtumatuottaja, yrittäjä ja toimitusjohtaja rohkenee ottaa haltuun nyt vielä elokuvaroolinkin!

SYNOPSIS
Luokkakokous on tarina kolmesta miehestä, jotka matkustavat takaisin kotikaupunkiinsa osallistuakseen yläasteensa luokkajuhlaan. Matkalle lähdetään rohkein mielin hengähtämään, kauas omista ongelmista, perheestä ja parisuhteista. Lapsuudenkavereiden tavoitteena on viikonlopun mittainen vapaus ja hurvittelu. Mutta. Kaikki se, mikä oli ennen helppoa, onkin nyt keski-iän kynnyksellä aivan jotain muuta.
Toimittaja Niklas on mies, joka ei oikein uskalla elää. Maailma ympärillä ei ole enää vuosiin tuntunut omalta. Se on ajanut tämän miehen ohi. Tai tarkemmin päältä. Onko tuleva elämä pelkkää luopumista?
Laulaja Tuomas on puolestaan saavuttanut elämässään kaiken sen, minkä tavoitteikseen asetti. Hän uskoo siten omiin kykyihinsä tuuria enemmän. Koko maailma tuntuu syövän hänen kädestään.
Duunari Antille on olemassa kaksi aikaa: ennen ja jälkeen avioeron. Hän ei uskonut voivansa saavuttaa mitään lukiorakkauttaan Hannea korkeampaa, joten eron jälkeen käteen ei ole jäänyt kuin tyhjyys. Mutta tyhjyyskin voi olla huikea katalysaattori, kuten Antti saa pian huomata. Enää tarvitaan vain luokkakokous.

Ohjaus
TANELI MUSTONEN

Tuottajat
JESSE FRYCKMAN, OSKARI HUTTU

Vastaavat tuottajat
MARKUS SELIN, JUKKA HELLE

Alkuperäiskäsikirjoitus
CLAUDIA BODERKE, LARS MERING

Sovitettu käsikirjoitus
TANELI MUSTONEN

Taneli Mustosen palkittu esikoiselokuva Ella ja kaverit (2012) oli arvostelu- ja yleisömenestys niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Lukuisilla elokuvafestivaaleilla maailmaa kiertänyt koko perheen elokuva sai laajan teatterilevityksen viime jouluna myös Saksassa. Aalto-yliopiston elokuvataiteen osastolta ohjaajaksi valmistunut Mustonen on ohjannut lukuisia lyhytelokuvia ja musiikkivideoita.

Aiheeseen liittyvää