Louhimies palkittiin parhaasta ohjauksesta Flandersin festivaalilla Belgiassa

Aku Louhimiehen sisar Miia Aro-Sanches kävi vastaanottamassa veljensä puolesta parhaan ohjaajan palkinnon.

Ohjaaja Aku Louhimies voitti uutuuselokuvallaan Valkoinen kaupunki (Frozen City) parhaan ohjaajan palkinnon Flandersin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla Belgiassa. Kilpailusarjan parhaaksi elokuvaksi arvioitiin Rolf de Heerin ja Peter Djigirrin Ten Canoes (Kymmenen kanoottia).

Valkoinen kaupunki on kiertänyt heinäkuusta lähtien merkittäviä festivaaleja ja voittanut mm. kansainvälisten kriitikoiden parhaan elokuvan palkinnon Karlovy Varyssa. Solar Filmsin tuottaman elokuvan ensi-ilta Suomessa on 17. marraskuuta.

Valkoinen kaupunki kertoo perheensä elättävästä taksikuskista Veli-Matti Lehtosesta (Janne Virtanen), jonka elämä on mullistunut kyllästyneen vaimon (Susanna Anteroinen) lähdettyä yllättäen omille teilleen. Äidin odotettu kotiinpaluu kärjistää rakoilevan avioliiton katkeamispisteeseen.

Uusjaossa mies kärsii tappion toisensa perään ja menettää perheen lisäksi työnsäkin. Yksinäisen, tyhjän päälle jääneen Veli-Matin mitta täyttyy sekopäisen naapurin takia. Sen jälkeen hänellä ei ole edes toivoa paluusta entiseen.

Elokuva perustuu Paavo Westerbergin ja Mikko Koukin käsikirjoitukseen. Työryhmä on suurelta osin sama kuin kahdeksalla Jussilla tänä vuonna palkitulla Paha maa -elokuvalla. Valkoisen kaupungin tapahtumat pohjaavat Louhimiehen palkitun Irtiottoja-sarjan yhteen juonilinjaan.

Viimeisimmät artikkelit