Lordi, ohjaaja ja käsikirjoittaja vastaanottivat dvd-kultalevyt LänsiAuto Areenassa

Lordi-yhtye, ohjaaja Pete Riski ja käsikirjoittaja Pekka Lehtosaari vastaanottivat vastaanottivat Dark Floors -kauhuelokuvan kultalevyt LänsiAuto Areenassa keskiviikkona 29. lokakuuta.

Mr. Lordin ja Pete Riskin alkuperäisidealle perustuva elokuva Dark Floors – The Lordi Motion Picture on yksi myydyimmistä kauhuelokuvista Suomessa.

Elokuvan dvd-myynti saavutti kultarajan 25 000 kappaletta jo kesällä, mutta luovutus järjestettiin vihdoin keskiviikkona 29.10. LänsiAuto Areenalla ennen Champions Hockey League -ottelun alkua. Lordi oli paikalla antamassa faneille nimikirjoituksia uuden Deadache-levyn kunniaksi. Kulta-dvd:t vastaanottavat Mr. Lordi, Awa, Ox, Kita ja Amen, elokuvan ohjaaja Pete Riski ja käsikirjoittaja Pekka Lehtosaari.

Dvd:n lisämateriaaleissa on mm. digitaalisten tehosteiden esittelyä, näyttelijöiden haastatteluja, kurkistuksia kulissien taakse sekä helmikuisen maailmanensi-illan tapahtumat Oulussa.
Elokuva julkaistiin kesäkuussa 2008.

Dark Floors on sairaalaan sijoittuva tarina isästä ja hänen pienestä tyttärestään, jotka joutuvat taistelemaan pimeyden pahoja voimia vastaan. Englanninkielisen elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle. Dark Floorsin tuotantoa ovat tukeneet Suomen elokuvasäätiö, YLE/TV2, Poem ja Nordisk Film.
Pete Riskin ohjaaman ja Solar Filmsin tuottaman Dark Floorsin levitysoikeudet on myyty myös Pohjois-Amerikkaan. Oikeudet osti Ghost House Underground, joka levittää laadukkaita kauhuelokuvia Lionsgaten kautta. Pohjois-Amerikan oikeuksien myynti on harvinaista herkkua suomalaisille elokuville ja Nordisk Film International Sales on myynyt Dark Floorsin levitysoikeudet Pohjois-Amerikan lisäksi jo kymmeniin maihin.

Suomen elokuvatoimistojen liitto ry:n dvd-elokuvien levittäjät ottivat helmikuussa 2008 käyttöön kulta-, timantti- ja platina-dvd:t. Myös televisiosarjojen dvd-kokoelmat saivat omat tunnustuksensa: kulta-, timantti- ja platina-BOXin. Kulta-dvd:n myyntiraja on 25 000 levyä, timantti-dvd:n 50 000 ja platina-dvd:n 100 000. Tv-sarjojen myynnissä kultaan oikeuttaa 5 000 kokoelman myynti, timanttiin ja platinaan vaaditaan 10 000 ja 20 000 myytyä sarjapakettia.

Viimeisimmät artikkelit