Kummeli Alivuokralainen kerää tasaiseen tahtiin katsojia elokuvateattereihin

Kummeli Alivuokralainen on kuudessa viikossa kerännyt yli 161 000 katsojaa. Niko – Lentäjän poika paransi menoaan toisena viikonloppuna.

Uusin Kummeli-komedia Alivuokralainen kokosi kuudentena viikonloppunaan 7521 katsojaa. Kuudennen viikon päättyessä torstaina 23. lokakuuta pääsylippuja oli myyty jo 161 406.
Matti Grönbergin ohjaaman farssikomedian on tuottanut Solar Films. Elokuva on Nordisk Filmin levityksessä 52 kopiolla.

NIKO – LENTÄJÄN POIKA
Kari Juusosen ja Michael Hegnerin ohjaama koko perheen animaatioseikkailu Niko – Lentäjän poika oli myös toisena viikonloppunaan katsotuin elokuva Suomessa: 26 144 katsojaa on 7700 katsojaa enemmän kuin avausviikonloppuna. Elokuvaa levittää Nordisk Film 69 kopiolla, joista viisi on digitaalisia. Nikolla on nyt koossa reippaasti yli 70000 kävijää. Kauniisti animoitu elokuva kertoo isäänsä etsivästä ja lentämisestä haaveilevasta poropoika Nikosta. Hahmojen ääninä esiintyvät mm. Olli Jantunen, Hannu-Pekka Björkman, Vuokko Hovatta, Minttu Mustakallio, Vesa Vierikko ja Jussi Lampi.

PÄÄTALO
Hannu Kahakorven ohjaama ja MRP Matila & Röhrin tuottama Päätalo keräsi neljäntenä viikonloppunaan 6377 katsojaa ja oli viikonlopun kolmanneksi katsotuin kotimainen. Kirjailija Kalle Päätalon esikoisteoksen syntyvaiheisiin keskittyvän elokuvan pääosassa on Kai Lehtinen. Elokuva on koonnut neljässä viikossa yli 72 000 katsojaa. Elokuvaa levittää Nordisk Film 43 kopiolla.

MYRSKY
Neljänneksi katsotuin kotimainen oli Kaisa Rastimon ohjaama perhe-elokuva Myrsky, jota katsoi 2721 kävijää. Myrskyllä on koossa liki 100 000 katsojaa. Elokuvaa levittää Walt Disney Studios Motion Pictures Finland, nyt 29 kopiolla. Takana on kymmenes esitysviikko.

KÄSKY
Aku Louhimiehen ohjaama ja Helsinki Filmin tuottama 1918 sisällissotaan sijoittuva rakkausdraama Käsky keräsi kahdeksantena viikonloppunaan 769 katsojaa. Elokuva on FS-Filmin levityksessä, nyt 16 kopiolla ja sillä on koossa yli 30 000 kävijää. Elokuvan pääosissa ovat Pihla Viitala, Samuli Vauramo ja Eero Aho. Käsky perustuu Leena Landerin samannimiseen romaaniin.

MUUT
Muut kotimaiset eivät mahtuneet viikonloppuna 17.-19.10. kymmenen katsotuimman elokuvan joukkoon mutta ovat edelleen ohjelmistossa useilla paikkakunnilla. Hanna Maylettin ohjaama ja Kinotar Oy:n tuottama Pohjanmaalla kuvattu ihmissuhdedraama Erottamattomat keräsi nyt 661 katsojaa ja nousi 19 567 katsojaan. Elokuvaa levittää Nordisk Film nyt 16 kopiolla. Menossa on seitsemäs esitysviikko. Elokuvan pääosissa ovat Minna Haapkylä ja Tiina Lymi. John Websterin ohjaama ja Millennium Filmin tuottama dokumenttielokuva Katastrofin aineksia keräsi 572 katsojaa viidentenä viikonloppunaan. Finnkino levittää elokuvaa viidellä kopiolla. Sillä on koossa nyt 7654 katsojaa eli se on noussut vuoden katsotuimmaksi kotimaiseksi dokumentiksi. Elokuvassa Webster perheineen yrittää elää vuoden käyttämättä öljypohjaisia tuotteita kuten muovia.

KOTIMAISILLA ELOKUVILLA 1,3 MILJOONAA KATSOJAA
Kotimaisella elokuvalla on koossa tänä vuonna jo 1 300 000 katsojaa eli saman verran kuin koko edellisvuonna. Toistaiseksi katsotuin kotimainen on helmikuun puolivälissä ensi-iltaan tullut Mari Rantasilan ohjaama ja Kinotar Oy:n tuottama musikaalinen perhe-elokuva Risto Räppääjä, joka on koonnut 208 153 katsojaa. Ohjelmistoon on tulossa vielä neljä kotimaista ensi-iltaa. (SES)

Tämänkin vuoden elokuvatilastot löytyvät Suomen elokuvasäätiön verkkosivuilta Tilastot-valikosta.

Viimeisimmät artikkelit