Lisa Sounio ylistää Peter Franzénin Tumman veden päällä -elokuvaa

Vuoden paras kotimainen leffa…Franzenin Tumman veden päällä? kirjoittaa Lisa Sounio blogissaan.

Lisa Christa Maria Sounio on suomalainen brändiasiantuntija ja yrittäjä, Dopplr Oy:n perustaja ja Sonay Oy:n toimitusjohtaja, joka oli mukana Leijonan kita -televisio-ohjelmassa.

Huh, nenäliinat esiin ja leffaan kiireesti. Näyttelijä, esikoiskirjailija Peter Franzenin esikoiselokuva Tumman veden päällä on pelottavan hieno leffa. Ihmeen kauniisti kuvattu julma aihe, todentuntuisesti ohjattu, näyttelijäsuorituksiltaan mainio ja ajankuvaltaan aidon 70-lukulainen alkoholistiperheen lapsen kasvutarina.

Ohjaaja suhtautuu kunnioittavasti palonarkaan aiheeseen. Miten isän dokaaminen vaikuttaa koko perheeseen? Miten äiti selviää perheväkivallasta? Lasten hätä? Tarina on vuosikymmenten takaa, mutta sama toistuu kymmenissä tuhansissa suomalaisissa kodeissa joka päivä.

Järisyttävää. Kannattaa tehdä jotakin. Jokaisen. Perheitä ahdingossa. Auttaa? Miten? Sen pohtimisen voin aloittaa katsomalla Franzenin suuria tunteita herättävän esikoisen. Jään odottamaan Franzenilta lisää leffoja. Ja musiikkia soi ihmeen kauniisti sekin. Pienen pojan tarina on universaali.

Aiheeseen liittyvää