Kansalaisadressissa vaaditaan Lordi-elokuvan maailmanensi-iltaa Ouluun

Lordi-elokuva Dark Floorsin maailmanensi-iltaa haetaan Ouluun kansalaisadressilla. Nimilista on ollut verkossa tiistaiaamusta lähtien.

Mr. Lordi ja pääosan esittäjä Skye Bennett esittelivät elokuvaa ulkomaisille tiedotusvälineille kesäkuun lopulla Oulussa. © Solar Films

Adressin on käynnistänyt tutkija Leena Arhippainen Oulun yliopistolta. Hän toivoo tukihankkeella saavansa kaupungin päättäjät huomaamaan Oulussa kuvatun Lordi-elokuvan markkinointiedut.
Adressissa sanotaan, ettei Oululla ole varaa jättää käyttämättä hyväkseen sitä kunniaa ja näkyvyysmahdollisuutta, mitä tuotantoyhtiö Solar Films on tarjonnut Oululle ehdottaessaan yhteistyötä ensi-illan järjestämiseksi.
Dark Floors elokuvan valtakunnallinen levitys alkaa 8. helmikuuta 2008.

Leena Arhippainen lähetti keskiviikkona 10.10. sähköpostitse laajalle vastaanottajajoukolle perustelut, jotka puoltavat maailman ensi-iltaa Oulussa:

1. Ensinnäkin jo pelkkä elokuvan teko Oulussa työllisti oululaisia alan ammattilaisia ja avustajia. Jos Oulu on vastaanottavainen elokuvien teoille ja tapahtumien järjestämisille, niin se voi poikia jatkossa elokuvaprojekteja Ouluun. Ei Solar Films varmaan kovin pian tarjoa vastaavaa tilaisuutta, jos nyt mokataan. Elokuva-alan työt on muutenkin pääosin Etelä-Suomessa..ja pohjoisen ammattilaiset (kuvaajat, käsikirjoittaja, jne.) työttömänä tai sinnittelevät muilla töillä… Tiedättekö, että Oulunsalossa kuvattiin viime talvena (lyhyt)elokuva ja se tullaan näkemään televisiossa. Kaikki tällaiset vie elokuva-alan työmahdollisuuksia ja kulttuuria muutenkin eteenpäin.. Dark Floors-leffa vain hieman suuremmassa mittakaavassa.

2. Maailman ensi-illan järjestäminen Oulussa niin ikään toisi työtä. Tapahtuman ja hirviöteeman yhteyteen voisi kehitellä erilaisia tempauksia esimerkiksi Tietomaahan (tai johonkin muuhun paikkaan)voisi pystyttää hirviömaailman, jossa voisi seikkailla. Ravintolat voisivat tarjota HirviöMenua sen ajan, kun leffa pyörii teattereissa. He voisivat tehdä yhteistyötä Rovaniemen Lordi Roctaurantin kanssa. Paikallisia ihmisiä kiinnostaa varmasti kuvauspaikat.. Voisi järjestää kisaa ”bongaa kohtaus tai kuvauspaikka” tai näihin paikkoihin voisi helmikuussa järjestää kierroskäyntejä.. kaikki on mahdollista.. Ja nämä ideat on Oulun vapaasti käytettävissä.. Voin olla jopa mukana järjestämisessä..

3. Solar Films:n markkinointi tuo Oululle kanavan näkyä kansainvälisesti. Englanninkielinen Suomessa tuotettu ja Oulussa kuvattu elokuva leviää maailmalla varsinkin kun Lordi on siellä jo ennestään tuttu. En ota kantaa siihen onko elokuva hyvä kauhuelokuva vai floppi.. sen päättää katsoja, yksilö, joka kokee elokuvan. Oli leffa hyvä tai huono, se on kansainvälisen julkisuuden arvoinen. Euroviisuvoitto jo todisti tämän..saati bändin aiempi aherrus. Dark Floors on ensi vuoden odotetuin
kotimainen leffa..

4. Tämä asia kannattaisi ymmärtää myös kansainvälisesti. Oulussa on paljon ulkomaalaisia opiskelijoita ja työntekijöitä, joten pelkästään jo puskaradion kautta sana leviäisi. Oulu on tarpeen tuoda tunnetuksi maailman kartalle muutenkin kuin IT:n valossa. Lordi on osa Pohjois-Suomea.. Oulu voisi toimia porttina Rovaniemelle. Pohjois-Suomen tulee käyttää tällaiset asiat hyödyksi. Ei kaikkea voi eikä kannata luovuttaa Helsingille.. HKI kyllä hyödyntää asian..ja se tunnetaan paremmin maailmalla.. Ja tulee muistaa, että Oulu on maailman mittakaavassa pieni paikka…On ihmisiä, jotka eivät tunne Oulua, saati edes Suomea. Tässä on mahdollisuus lisätä tietoisuutta ja siten saada alueelle turismia, opiskelijoita, työntekijöitä, yrityksiä..

5. Oulun seudun yritysten olisi hyvä ymmärtää tämä markkina-arvo ja kääriä hihat ja ryhtyä töihin. Kohta on jo helmikuu ja kaiken pitäisi olla valmista.

Viimeisimmät artikkelit