JOHANNA KURKELAN JA KNIPIN SUOJELIJA ELOKUVASTA ILOSIA AIKOJA, MIELENSÄPAHOITTAJA JULKAISTAAN TÄNÄÄN

Kappaleen on sanoittanut ohjaaja Tiina Lymi. Elokuva on arvostelumenestys.

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittajan loppukappale, Johanna Kurkelan ja Knipin Suojelija julkaistaan tänään, elokuvan ensi-iltapäivänä. Kappaleen on säveltänyt Knipi ja sanoittanut elokuvan ohjaaja Tiina Lymi, joka on myös yksi elokuvan käsikirjoittajista. Tiina kertoo kauniista laulusta seuraavaa:

“Kappale on elokuvan viimeinen repliikki, joka niputtaa elokuvan teeman yhteen. Tiesin jo käsikirjoitusvaiheessa, että tulen sanoittamaan loppubiisin ja suunnittelin elokuvan viimeisen kuvan sen mukaan. Laulun sanat kuvaavat ehdotonta rakkautta, jolle ei ole vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi vanhemman ja lapsen välistä rakkautta.”

Katso täältä ennen julkaisematon kohtaus elokuvasta. Kohtauksen voi julkaista eri medioissa.
https://www.youtube.com/watch?v=mvxAILHjuVA

Elokuva on saanut loistavia arvioita, joista ohessa esimerkkejä:

5/5, Jussi Virratvuori, Etelä-Suomen Sanomat & Karjalainen
”… elokuva tarjoaa ainutkertaisen mahdollisuuden sukupolvien välisen rotkon ylittävään katsomiskokemukseen, joka nostaa katsojastaan tunteet silmiin saakka.”
”Kinnusen läsnäolo kameran edessä on kerrassaan komeaa koettavaa.”
https://www.ess.fi/uutiset/kulttuurijaviihde/art2479818
https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kulttuuri/item/192329-elokuva-arvio-mielensapahoittajan-harmillinen-elama-menee-eloisasti-uusiksi-viiden-tahden-uutuudessa

5/5, Kirsi Hemanus, Eeva
“Tarina on erittäin hauska, mutta myös liikuttava.”

4,5/5, Jukka L. Savolainen, smackthejack.net
“Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja on aidosti koskettava ja hauska elokuva.”
”Vaikka näyttelijäsuoritukset ovatkin kaikin puolin on sujuvaa ja taidokasta, niin ehdottomasti haluan nostaa yhden nimen esiin. Hän on Satu Tuuli Karhu, joka tekee Kinnusen kanssa tasavertaisen ja vahvan roolin nuorena Sofiana. Olen hyvinkin vakuuttunut, että hän tästä roolista ansaitsee Jussi-palkinnon.”
https://www.smackthejack.net/onnigideon/56582/

4/5, Juho Rissanen, Iltalehti
”Varsin yksinkertaisesta lähtöasetelmasta käynnistyy sympaattinen ja ihmisen kokoinen komedia, joka pitää otteessaan loppuun asti.”
https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/201808232201154439_tw.shtml

4/5, Päivi Valotie, Turun Sanomat
”Komedian huumori on hiljaisesti hykerryttävää ja vaikeiden aiheiden perhedraamana elokuva kasvaa uusin ulottuvuuksiin.”

4/5, JL, Seiska
”Tiina Lymi on ohjannut landejäärän stereotypiasta väkevän version.”

4/5, Martta Kaukonen, Me Naiset
”Elokuvaa on syytä kiittää lakonisesta huumorista ja uskalluksesta käsitellä tunteita täysillä.”

4/5, Kalle Kinnunen, Suomen Kuvalehti
”Ei suomalaiskansallinen viihdeteollisuustuote tästä juuri parane.”
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttuuri/elokuva/mielensapahoittaja-2-on-heikki-kinnusen-koomikonuran-huipentuma/?shared=1034491-92d27649-500

4/5, Jesse Raatikainen, Episodi
”Kinnunen on kerrassaan niin loistava, että hänellä tuntuu olevan kemiaa kaikkien elokuvan muiden näyttelijöiden kanssa.”
https://www.episodi.fi/elokuvat/ilosia-aikoja-mielensapahoittaja/

Elokuvasta

Elokuvan päärooleja, Mielensäpahoittajaa ja hänen pojantytärtään Sofiaa, näyttelevät Heikki Kinnunen ja Satu Tuuli Karhu. Sofian vanhempia, poikaa ja miniää, näyttelevät Jani Volanen ja Elina Knihtilä. Muita rooleja elokuvassa näyttelevät muun muassa Sulevi Peltola, joka on naapuri Kolehmainen, Iikka Forss, joka on edelleen Mielensäpahoittajan toinen poika sekä Mari Perankoski, joka näyttelee edelleen miniää. Janne Reinikainen toimii elokuvassa lääkäri Kivinkisenä.

Tiina Lymi on käsikirjoittanut Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuvan yhdessä Tuomas Kyrön ja Juha Lehtolan kanssa. Elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle, jotka tuottivat myös ensimmäisen Mielensäpahoittajan. Mielensäpahoittaja on Suomen neljänneksi katsotuin elokuva vuoden 1991 jälkeen saatuaan 500 926 katsojaa elokuvateattereissa. Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuva kuvattiin Hämeenlinnan lisäksi Tuusulassa, Vihdissä, Helsingissä ja Kirkkonummella.

Elokuvan levittää Nordisk Film. Elokuvan pääyhteistyökumppani on POP Pankki.

Elokuvan lippuja voi ostaa nyt – paikkakunta- ja teatterikohtaisiin tietoihin pääsee täältä:
https://nordiskfilm.fi/ilosia-aikoja-mielensapahoittaja/

Viimeisimmät artikkelit