APULANTA JULKAISEE ALEKSI MÄKELÄN LAITAPUOLEN HYÖKKÄÄJÄ -ELOKUVAN TUNNUSKAPPALEEN JA VIDEON

Katso ja jaa video Kämmenen kuva poskeen täältä! Elokuvateatteriensi-ilta tänään 26.8.2022.

Apulanta julkaisee tänään Aleksi Mäkelän Laitapuolen hyökkääjä -elokuvan tunnuskappaleen Kämmenen kuva poskeen. Katso kappaleen video ao. linkistä. Videon voi jakaa eri medioissa.

https://www.youtube.com/watch?v=DqpNcPvZsjs

Apulannan Toni Wirtanen kertoo kappaleen synnystä: ”Biisi on synkkien pilvien lapsi. Kun aloin kirjoittaa sitä, mielessä oli hiukan toinen lanka, kuin mihin teksti lopulta ohjautui. Joskus ne valitsevat itse tiensä.”

Biisi tuntui sopivaan elokuvan pirtaan: “Kun perehdyimme leffan, ja Jarnan, tarinaan, tämä biisi nousi häkellyttävästi pintaan. Tuntui osuvan. Videota oli pitkästä aikaa tosi kiva tehdä. Leffaporukan kanssa on aina helppoa tehdä töitä ja jälki on sen mukaista. Hiki tuli, tosin.”

Solar Filmsin tuottama elokuva kertoo jääkiekkolegenda Marko Jantusesta, joka menetti lähes kaiken päihteille. Marko Jantusen roolissa uutuuselokuvassa nähdään Severi Saarinen. Muissa päärooleissa näyttelevät Katariina Havukainen, Jorma Tommila ja Tommi Eronen. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Mikko Kouki ja Petja Lähde. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Elokuvan trailerin näet tästä. Myös trailerin voi jakaa eri medioissa.
https://www.youtube.com/watch?v=0SnCOuQLS9Y

Nykyään Marko Jantunen eli Jarna keskittyy laaja-alaiseen päihdetyöhön muun muassa nuorison keskuudessa. Hänen Läpi helvetin -luennoillaan on ollut jo yli 100 000 kuulijaa. Jantunen on aktiivisesti mukana elokuvan teossa.

Solar Filmsin elokuvan ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin ja sen levittää Nordisk Film. Rimbo Salomaa on tuottanut useita kriitikoiden ja yleisön suosikkielokuvia, kuten Postia pappi Jaakobille, Oma maa, viisi Risto Räppääjä -elokuvaa sekä kulttielokuvan Pussikaljaelokuva ja klassikkosarjat Ilonen talo ja Hautalehto – Kylmä syli. Aleksi Mäkelä, Markus Selin ja Jukka Helle ovat tehneet yhdessä huomattavan osan suomalaisista menestyselokuvista ja vaikuttaneet merkittävästi suomalaiseen elokuvataiteeseen ja ilmaisuun 1990-luvun lopusta lähtien muun muassa elokuvilla Häjyt, Pahat pojat, Matti, Rööperi ja Olen suomalainen.

Aleksi Mäkelä tunnetaan myös lukuisista muista elokuvista sekä tv-sarjoista, kuten Roba, Syke ja Kylmäverisesti sinun. Hänen seuraava elokuvansa on Solar Republicin tuottama Kummeli esittää: Kontio & Parmas, joka tulee elokuvateattereihin vuonna 2022. Aleksi Mäkelälle on myönnetty elokuvataiteen valtionpalkinto vuonna 2009.

Marko Lempisen kirjoittama kirja Läpi helvetin on toiminut alkusysäyksenä elokuvalle ja se on ollut yhtenä elokuvan lähteenä.

Viimeisimmät artikkelit