LAITAPUOLEN HYÖKKÄÄJÄN TRAILER JA JULISTE ON JULKAISTU

Elokuvan ensi-ilta 26.8.2022.

Aleksi Mäkelän elokuva kertoo jääkiekkolegenda Marko Jantusesta, joka menetti lähes kaiken päihteille.

Marko Jantusen roolissa uutuuselokuvassa nähdään Severi Saarinen. Muissa päärooleissa näyttelevät Katariina Havukainen, Jorma Tommila ja Tommi Eronen. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Mikko Kouki ja Petja Lähde.

Trailerin näet tästä:
https://www.youtube.com/watch?v=0SnCOuQLS9Y

Nykyään Marko Jantunen eli Jarna keskittyy laaja-alaiseen päihdetyöhön muun muassa nuorison keskuudessa. Hänen Läpi helvetin -luennoillaan on ollut jo yli 100 000 kuulijaa. Jantunen on aktiivisesti mukana elokuvan teossa.

Elokuvasta
Solar Filmsin elokuvan ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin ja sen levittää Nordisk Film. Rimbo Salomaa on tuottanut useita kriitikoiden ja yleisön suosikkielokuvia, kuten Postia pappi Jaakobille, Oma maa, viisi Risto Räppääjä -elokuvaa sekä kulttielokuvan Pussikaljaelokuva ja klassikkosarjat Iloinen talo ja Hautalehto – Kylmä syli. Aleksi Mäkelä, Markus Selin ja Jukka Helle ovat tehneet yhdessä huomattavan osan suomalaisista menestyselokuvista ja vaikuttaneet merkittävästi suomalaiseen elokuvataiteeseen ja ilmaisuun 1990-luvun lopusta lähtien muun muassa elokuvilla Häjyt, Pahat pojat, Matti, Rööperi ja Olen suomalainen. Aleksi Mäkelä tunnetaan myös lukuisista muista elokuvista sekä tv-sarjoista, kuten Roba, Syke ja Kylmäverisesti sinun. Hänen seuraava elokuvansa on Solar Republicin tuottama Kummeli esittää: Kontio & Parmas, joka tulee elokuvateattereihin vuonna 2022. Aleksi Mäkelälle on myönnetty elokuvataiteen valtionpalkinto vuonna 2009.

Synopsis
Laitapuolen hyökkääjä kertoo jääkiekkoilija Marko Jantusen fiktiivisen selviytymistarinan. Elokuva alkaa Lahdesta vuonna 2015, hetkestä, jolloin koditon Jarna on ajautunut elämänsä syvimpään ahdinkoon. Velkojat tulevat perimään huumerahoja ja Jarnalle annetaan vuorokausi aikaa maksaa velkansa, mistä alkaa hurja piripäinen taistelu aikaa vastaan. Maaninen vauhti, pelko perässä vaanivista tappajista, vainoharhat ja itseinho vanhoista vääryyksistä johtavat lopulta liikenneonnettomuuteen. Jarna ei jaksa enää paeta, vauhti hidastuu ja hän on luovuttamaisillaan.

Ohjaus
Aleksi Mäkelä

Tuottajat
Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin

Tuotantoyhtiö
Solar Films

Käsikirjoitus
Mikko Kouki ja Petja Lähde

Pääroolit
Marko Jantunen – Severi Saarinen
Kati – Katariina Havukainen
Pomo – Jorma Tommila
Timo – Tommi Eronen

Linjatuottaja
Maria Kaurismäki

Kuvaus
Pini Hellstedt, F.S.C.

Säveltäjä
Janne Puurtinen

Pukusuunnittelu
Riitta-Maria Vehman

Maskeeraussuunnittelu
Jenni Aejmelaeus-Pyysing

Lavastussunnittelu
Pirjo Rossi

Äänisuunnittelu
Pekka Karjalainen

Elokuvan levittäjä
Nordisk Film

Viimeisimmät artikkelit