MAX SEECK OHJAA KAUHUTRILLERIN YHDESSÄ JOONAS PAJUSEN KANSSA

Koputus perustuu Seeckin ja Pajusen alkuperäiskäsikirjoitukseen. Päärooleissa Pekka Strang, Inka Kallén ja Saana Koivisto.

Menestysdekkaristi Max Seeck ohjaa Koputus-nimisen kauhuelokuvan yhdessä lapsuudenystävänsä, viestintäyrittäjä Joonas Pajusen kanssa. He ovat myös käsikirjoittaneet elokuvan yhdessä. Solar Filmsin elokuvan päärooleissa nähdään Pekka Strang, Inka Kallén ja Saana Koivisto. Elokuvan kuvaukset alkavat lokakuussa 2021 ja teatteriensi-iltaan se tulee vuonna 2022. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Joonas Pajunen ja Max Seeck ovat molemmat halunneet tehdä kokoillan elokuvan jo nuoresta saakka. Koronapandemia antoi heille siihen mahdollisuuden. “Elokuva on koronan lapsi, sillä samalla, kun Joonaksen kalenteri tyhjeni ja Maxin kirjailija- ja messuvierailut peruuntuivat, meille tuli mahdollisuus suunnitella ja käsikirjoittaa elokuva yhdessä. Toiste tällaista yhteistä aikaa ei todennäköisesti enää tule”, he sanovat.

Ystävykset suunnittelivat elokuvan tyylilajia huolella: “On todella hienoa päästä tekemään suomalaista kokoillan elokuvaa, varsinkin nyt, kun Suomessa ei ole nähty paljoakaan suomenkielisiä kauhuelokuvia. Pohdimme elokuvan tyylilajia pitkään ja haimme inspiraatiota kansainvälisistä kauhuelokuvista.“

Max ja Joonas luonnehtivatkin elokuvan monitahoista tyylilajia psykologiseksi kauhuelokuvaksi dekkarimaisella juonella, joka kehittyy jännityselokuvaksi.

Max Seeckistä
Max Seeckin (s. 1985) kirjojen käännösoikeuksia on myyty yli 40:ään maahan. Hänen trillerinsä The Witch Hunter nousi The New York Times -lehden bestseller-listalle ensimmäisenä suomalaisromaanina sitten Mika Waltarin Sinuhe egyptiläisen. Teoksen pohjalta on valmisteilla samanniminen Hollywood-sarja.
Seeckin kirjoja on myyty Suomessa noin 200 000 kappaletta. Seeck on kirjoittanut kaikkiaan kuusi romaania, joista ensimmäinen, Hammurabin enkelit, ilmestyi Tammen julkaisemana vuonna 2016.
Seeckin edellinen romaani Pahan verkko oli yksi vuoden 2020 myydyimmistä kotimaisista kaunokirjoista.
Syyskuussa 2021 Suomessa julkaistava romaani Kauna on Jessica Niemi -sarjan kolmas osa. Sarjan ensimmäinen osa Uskollinen lukija on noussut bestseller-listoille Suomen lisäksi Yhdysvalloissa, Saksassa, Ruotsissa ja Tanskassa.
Seeckiä edustaa ulkomailla Elina Ahlbäck Literary Agency ja Suomessa hänen kustantajansa on Tammi.

Joonas Pajusesta
Joonas Pajunen (s. 1985) on helsinkiläinen yrittäjä. Hän toimii perustamassaan V2B Videoviestintä Oy:ssä ohjaajana ja toimitusjohtajana. Pajunen on lisäksi start up -sijoituksia tekevän Parepak Finland Oy:n hallituksen jäsen ja tapahtumatoimisto OFRD Oy:n perustajajäsen sekä hallituksen jäsen.

Elokuvasta

Ohjaaja
Joonas Pajunen ja Max Seeck

Tuottajat
Jukka Helle, Markus Selin ja Hanna Virolainen

Alkuperäiskäsikirjoitus
Joonas Pajunen ja Max Seeck

Pääroolit
Pekka Strang
Inka Kallén
Saana Koivisto

Kuvaus
Matti Eerikäinen F.S.C.

Tuotantoyhtiö
Solar Films

Levitysyhtiö
Nordisk Film

Genre
Kauhutrilleri

TV- ja striimausoikeudet
MTV3 / C More

Viimeisimmät artikkelit