TIINA LYMIN OHJAAMAN MYRSKYLUODON MAIJAN KUVAUKSET ALKAVAT TÄNÄÄN

Tiina Lymin ohjaaman ja käsikirjoittaman Myrskyluodon Maija – Stormskärs Maja -elokuvan kuvaukset alkavat tänään 10.10.2022 Ahvenanmaalla, jossa pääkuvauspaikka sijaitsee manner-Ahvenanmaan pohjoisosassa. Elokuvaa kuvataan Ahvenanmaalla kolmessa eri erässä tänä syksynä sekä tulevana talvena ja kesänä, minkä lisäksi myös Helsingissä ja Turussa.

Elokuvassa näyttelee useita ahvenanmaalaisia lapsinäyttelijöitä Maijan ja Jannen lapsina sekä Maijan veljinä. Kahdeksanvuotiasta Mariaa näyttelee Vendla Källroos, 14-vuotiasta Felicia Alm ja 16-vuotiasta Ylva Hagmark-Cooper.

Augustia viisivuotiaana näyttelee Valter Jansson, 11-vuotiaana André Boström ja 14-vuotiaana Beppe Lantz. Kuusivuotiaan Mikaelin roolissa nähdään Alvar Holmström ja kymmenvuotiaan Alvin Johansson.

Kaksivuotiaan Hindrikin roolissa nähdään Louis Nedenberg ja seitsenvuotiaana Otto Holmström. Majan veljiä näyttelevät Mats Boström ja Jonah Perjus.

Jo aiemmin tiedotettiin, että elokuvan päärooleja, Majaa ja Jannea, näyttelevät ruotsalaiset Amanda Jansson ja Linus Troedsson. Majan vanhempina nähdään Jonna Järnefelt ja Tobias Zilliacus ja hänen sisarenaan Amanda Kilpeläinen Arvidsson. Brittiläisten upseerien roolit näyttelevät Desmond Eastwood ja Tony Doyle. Muiden näyttelijöiden nimet julkistetaan erikseen.

Solar Filmsin tuottama elokuva on mittava kotimainen suurtuotanto. Sitä voidaan pitää yhtenä 2010-2020-lukujen suurimpana kotimaisena tuotantona, joka tuo Myrskyluodon 1800-luvun maailman modernin elokuvakerronnan keinoin tähän päivään. Elokuvan tuottavat Hanna Virolainen, Jukka Helle ja Markus Selin ja sen levittää Nordisk Film. Elokuva kuvataan ruotsiksi ja ensi-iltaan se tulee arviolta vuonna 2024. Ohjaaja Tiina Lymi on käsikirjoittanut elokuvan Anni Blomqvistin romaanisarjan pohjalta ja inspiroimana.

Arvostettu Variety-elokuvalehti haastatteli juuri Tiina Lymiä. Jutun näet täältä:
https://variety.com/2022/film/global/amanda-jansson-normal-people-desmond-eastwood-stormskerry-maja-1235382576/


Elokuvasta

Ohjaus
Tiina Lymi

Tuottajat
Hanna Virolainen, Jukka Helle ja Markus Selin

Executive producer
Gustav Olden

Käsikirjoitus
Tiina Lymi

Pääroolit
Amanda Jansson – Maja
Linus Troedsson – Janne

Sivuroolit
Jonna Järnefelt – Majan äiti
Tobias Zilliacus – Majan isä
Amanda Kilpeläinen Arvidsson – Anna, Majan sisko
Desmond Eastwood – Wilson, brittiläinen upseeri
Tony Doyle – Harris, brittiläinen upseeri

Vendla Källroos – Maria, 8-vuotias
Felicia Alm – Maria, 14-vuotias
Ylva Hagmark-Cooper – Maria – 16-vuotias
Valter Jansson – Augusti, 5-vuotias
André Boström – Augusti, 11-vuotias
Beppe Lantz – Augusti, 14-vuotias
Alvar Holmström – Mikael, 6-vuotias
Alvin Johansson – Mikael, 10-vuotias
Louis Nedenberg – Hindrik, 2-vuotias
Otto Holmström – Hindrik, 7-vuotias
Mats Boström – Majan veli
Jonah Perjus – Majan veli

Tuotantoyhtiö
Solar Films

Levityshtiö
Nordisk Film

Genre
Draama

TV- ja striimausoikeudet
MTV
C More
TV4 (Sweden)


Yhteistyökumppaneista

Vepsäläinen Oy on suomalainen huonekalu- ja sisustusmyymäläketju, jolle design on kestävyyslaji ja jonka tuotteet on tarkoitettu kestämään aikaa, käyttöä ja katseita. Ketjuun kuuluu parikymmentä myymälää ja verkkokauppa.

Ilmatar on vuonna 2011 Suomessa perustettu täysin uusiutuvaan energiaan keskittyvä kotimainen energiayhtiö ja itsenäinen sähköntuottaja. Ahvenanmaalainen tytäryhtiö Ilmatar Offshore suunnittelee paraikaa merituulivoiman rakentamista ja käyttöä Ahvenanmaan pohjoisilla merialueilla.

Viimeisimmät artikkelit