TARHAPÄIVÄ VIIKONLOPUN KATSOTUIN ELOKUVA

Ensi-ilta oli perjantaina 15.11.2019.

Tiina Lymin ohjaama Tarhapäivä-elokuva on kerännyt avausviikonloppunaan 15 417 katsojaa. Tarhapäivä on näin ollen jalkapallohuuman täyttämän viikonlopun katsotuin elokuva. Tuottaja Markus Selin on tulokseen tyytyväinen: ”Pasasen taika puree. Hän on edelleen Suomen ykkönen.”

Elokuvasta
Solar Filmsin tuottama elokuva Tarhapäivä perustuu Eve Hietamiehen samannimiseen suosikkiromaaniin. Elokuvan on ohjannut Tiina Lymi ja se on jatkoa Petteri Summasen tähdittämälle, jättisuositulle Yösyöttö-elokuvalle, joka sai elokuvateattereissa yli 200 000 katsojaa ja voitti parhaan elokuvan palkinnon ”Best Nordic Feature 2017” Nordic International Film Festivalilla New Yorkissa. Elokuva kuvattiin kevään ja kesän aikana pääkaupunkiseudulla, minkä lisäksi yksi jakso kuvattiin Espanjan Fuengirolassa viime marraskuussa.

Elokuvan pääroolissa nähdään Petteri Summanen. Tarhapäivän muissa merkittävissä rooleissa nähdään lapsinäyttelijät Olavi von Bagh ja Ellen Herler sekä Marja Salo, Marjaana Maijala, Juha Muje, Santeri Helinheimo Mäntylä, Niko Saarela, Marja Packalén, Ria Kataja ja Kimmo Taavila. Elokuvan on ohjannut Tiina Lymi ja sen ovat käsikirjoittaneet Anna Viitala ja Tiina Lymi.

Elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film.

Viimeisimmät artikkelit