Solar Films osti Leena Lehtolaisen Henkivartijat-trilogian elokuvaoikeudet

Solar Films on hankkinut Leena Lehtolaisen Henkivartija–trilogian elokuvaoikeudet. Tuotantoyhtiön suunnitelmissa on tehdä jokaisesta kolmesta kirjasta itsenäinen elokuva. Aikataulua elokuvien tekemiselle ei ole vielä asetettu.

Tammen kustantaman sarjan kaksi ensimmäistä kirjaa ovat Henkivartija (2009) ja Oikeuden jalopeura (2011). Kolmas kirja, Paholaisen pennut, ilmestyy ensi elokuussa. Kirjojen käännösoikeudet on myyty Saksaan ja Amerikkaan. Henkivartija on ilmestynyt Saksassa Rowohltin kustantamana 2011 ja Amazon Publishing julkaisee sarjan teokset vuosina 2012-2013. Kaiken kaikkiaan Leena Lehtolaisen teosten käännösoikeuksia on myyty 25 kielelle.
Trilogian kirjoissa päähenkilö on New Yorkissa henkivartijakoulutuksen saanut Hilja Ilveskero ja tapahtumat liikkuvat kansainvälisissä ympyröissä.
Henkivartija-kirjat ovat uutta Lehtolaista, kansainvälisen trillerin piirteitä ammentavia, tiheitä jännityskertomuksia, joissa kukkii myös ironia ja huumori.
Leena Lehtolaisen tuotannosta on aiemmin tehty tv-elokuva Tappava säde (2002), tv-sarja Rikospoliisi Maria Kallio (2003) sekä tv-minisarja Gränsfall (2007).
Lehtolainen ja Tammi ovat julkaisseet jo yli kaksikymmentä kirjaa. Ensimmäisen, Ja äkkiä onkin toukokuu (1976), Lehtolainen kirjoitti 12-vuotiaana.
Lehtolaisen saamista tunnustuksista huomattavimmat ovat kaksi Vuoden johtolanka -palkintoa 1997 ja 1998, Kirjapöllö-palkinto 2002 sekä pohjoismaiset Lasiavain-ehdokkuudet 2002 ja 2003.

Viimeisimmät artikkelit