Sofi Oksasen uusi romaani julkistetaan Puhdistuksen maailmanensi-illassa Tallinnassa

Solar Films, Like Kustannus ja Matka-Vekka järjestävät suuren yleisöjuhlan Tallinnan Nokia-teatterissa torstaina 30. elokuuta.

Sofi Oksasen uudesta romaanista otetaan 100.000 kappaleen ennätyspainos.

Päivä huipentuu Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat -romaanin julkistamiseen ja Antti Jokisen ohjaaman Puhdistus-elokuvan maailmanensi-iltaan.
Maailmanensi-iltanäytöksiä on kaksi: vironkielinen ja suomenkielinen alkuperäisversio. Muuten päivän ohjelma on suomenkielinen.
Punaisella matolla nähdään mm. kirjailija Sofi Oksanen, elokuvan tuottajat, ohjaaja ja näyttelijät.
Nokia-teatteriin mahtuu 1800 ihmistä.
Julkistusjuhla ja maailmanensi-illat ovat laaja ja näyttävä kokonaisuus, johon myydään matkapaketteja Suomesta. Lippuja maailmanensi-iltaan ei voi ostaa erikseen.

Sofi-risteilypaketit: www.matkavekka.fi/erikoislahdot

Puhdistus on henkeäsalpaava jännityskertomus kahdesta naisesta, joita varjostaa ja yhdistää heidän oma häpeällinen menneisyytensä.
Palkitun maailmanmenestysromaanin elokuvaversion on tuottanut Solar Films yhdessä virolaisen Taska Filmin kanssa.
Puhdistuksen teatterilevitys alkaa 7. syyskuuta.

Sofi Oksasen uusi romaani Kun kyyhkyset katosivat kertoo ihmisten valinnoista, uskollisuudesta ja uskottomuudesta, sopeutumisesta tai sopeutumattomuudesta maassa, jonka kohtalona on joutua miehittäjien armoille. Romaanissa liikutaan 1930-luvulta 1960-luvulle, terrorin ja rauhan vuosina. Kun kyyhkyset katosivat kuuluu Viron lähihistoriaa ja Euroopan kahtiajakoa käsittelevään Kvartetti-sarjaan ja on sen kolmas osa. Edelliset osat ovat Stalinin lehmät ja Puhdistus.
Liken kustantama Kun kyyhkyset katosivat ilmestyy 31. elokuuta.
Sofi Oksasen uuden romaanin tuotantoblogi: www.kyyhkyset.fi
Sofi Oksasen Facebook-sivut: www.facebook.com/sofioksanen

Viimeisimmät artikkelit