Samuli Edelmann pääosassa Aleksi Mäkelän uudessakin elokuvassa

Aleksi Mäkelän uusi elokuva kuvataan Vaasassa.

Samuli Edelmann pääosassa Aleksi Mäkelän uudessakin elokuvassa
Aleksi Mäkelän elokuvat kiinnostavat suurta yleisöä

Elokuvataiteen valtionpalkinnon saanut Aleksi Mäkelä kuvaa uuden elokuvansa Kotirauhan kesä-heinäkuussa. Keskeisissä rooleissa ovat Samuli Edelmann, Katariina Kaitue, Santeri Kinnunen, Kerli Kyllönen ja Kristo Salminen.

Vuoden Johtolangalla palkitun Marko Leinon sekä romaaniksi että elokuvaksi kirjoittama tarina kertoo velkaisen pohjalaisen rakentajan syöksykierteestä unelmien pilvestä kohti pohjamutaa. Kotirauha on Aleksi Mäkelän kymmenes pitkä elokuva. Sen ensi-ilta on helmikuussa 2011. Tapahtumat sijoittuvat Vaasaan, jossa kuvaukset toteutetaan yhteistyössä Vaasan kaupungin ja alueellisesta koordinoinnista vastaavan MediaCityn kanssa.

Mäkelän elokuvat ovat keränneet teattereihin yli 2,2 miljoonaa katsojaa.
Hänen seitsemän elokuvaansa kymmenen viime vuoden aikana ovat saaneet keskimäärin 27 prosenttia kotimaisen elokuvan katsojista. Vuosittaisten kotimaisten ensi-iltojen määrä on noin viisitoista.

Elokuvan esittely
Kotirauha on näytelmäelokuva Sami Luodosta (Samuli Edelmann), nelikymppisestä perheen isästä, jolla on salainen unelma. Hän haluaa menestyä isänsä lailla ja rakentaa itselleen, vaimolleen Sarille (Katariina Kaitue) ja heidän teini-ikäiselle tyttärelleen Annikalle (Kerli Kyllönen) hulppean talon. Unelmaan päästäkseen nuorempana jo kerran konkurssin tehnyt Sami perustaa yrityksen, jonka liikeideana on rakentaa ja myydä pientaloja. Talousnäkymät ovat loistavat, eikä mikään voi mennä pieleen. Vai voiko?
Ennen kuin Sami huomaakaan, tilanne on ryöstäytynyt täysin käsistä ja hän on itse keskellä panttivankidraamaa.
Kotirauha on yhden miehen syöksykierre, trillerimäinen draamaelokuva, joka porautuu ajankohtaisiin ja yhteiskunnallisiin syvyyksiin kasvaviin ihmiskohtaloihin: Mikä on rakkauden ja menestyksen mitta? Saako ihminen epäonnistua ja yrittää uudestaan?
Rankasta aiheesta huolimatta Marko Leinon syksyllä 2010 julkaistavaan samannimiseen romaaniin pohjautuva elokuva sisältää rutkasti huumoria ja tarinan loppu on toivoa täynnä.

Keskeiset tekijät
Ohjaus ALEKSI MÄKELÄ, tuotanto MARKUS SELIN ja JUKKA HELLE, käsikirjoitus MARKO LEINO, kuvaus PINI HELLSTEDT, lavastus PIRJO ROSSI, puvustus TIINA KAUKANEN, leikkaus KIMMO TAAVILA, musiikki LAURI PORRA, äänisuunnittelu JYRKI RAHKONEN.

Samuli Edelmann


Katariina Kaitue


Kerli Kyllönen


Santeri Kinnunen


Kristo Salminen

Viimeisimmät artikkelit