RENNY HARLIN OHJAA LUOKKAKOKOUS 3 -ELOKUVAN

Elokuva on jatkoa jättisuosituille, Solar Filmsin tuottamille Luokkakokous ja Luokkakokous 2 – Polttarit -elokuville, jotka ovat saaneet elokuvateattereissa yhteensä yli 800 000 katsojaa.

Renny Harlin ohjaa Luokkakokous 3 -elokuvan. Elokuva on jatkoa jättisuosituille, Solar Filmsin tuottamille Luokkakokous ja Luokkakokous 2 – Polttarit -elokuville, jotka ovat saaneet elokuvateattereissa yhteensä yli 800 000 katsojaa. Elokuvaa tähdittävät edellisten elokuvien lailla Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa.

Luokkakokous 3 on Solar Filmsin tuotantoa ja sen levittää Nordisk Film. Elokuva perustuu edeltäjiensä lailla tanskalaiseen Klassefesten-elokuvasarjaan. Sen tuottavat Markus Selin ja Jukka Helle. Luokkakokous 3 on Markus Selinin ja Renny Harlinin ensimmäinen yhteistyö sitten Jäätävä polte -kulttielokuvan.

Teattereihin elokuva tulee Suomessa vuonna 2021. Elokuva kuvataan tulevana kesänä ja sen tarkemmista kuvausaikatauluista, lehdistön vierailumahdollisuudesta sekä haastattelumahdollisuuksista tiedotetaan erikseen.

Renny Harlin kommentoi elokuvaa ja kotimaassaan tapahtuvia kuvauksia seuraavasti:

“Rakastan elokuvan tekoa. Olen ollut sanoinkuvaamattoman onnekas siinä, että olen saanut omistaa sille koko elämäni ja ohjata 22 elokuvaa Hollywoodissa, Kiinassa ja ympäri maailman. Ainoa asia jota rakastan vielä enemmän, on kotimaani Suomi. Ajatus kahden rakkauteni yhdistämisestä on kytenyt mielessäni 35 vuotta.”

Hän jatkaa: “Elämme vain kerran. Elämäni Kiinassa viimeisen viiden vuoden aikana on opettanut minulle, että valmista kaavaa elämälle ei ole ja haaveet ja unelmat voivat toteutua odottamattomin tavoin, kunhan niihin uskoo ja on valmis panemaan kerta toisensa jälkeen kaiken likoon.”

Kuvauksia hän odottaa jo: “Koska aikataulussani oli juuri nyt tilaa ja oikea mahdollisuus aukeni edessäni, vastaus oli päivänselvä. Kotimaisen komedian teko rakkaassa kesä-Suomessa on minun palkintoni itselleni vuosikymmenistä tien päällä. Odotan tämän kesän antavan minulle ainutlaatuisen elämyksen ja aion panna kaiken kokemukseni likoon, jotta luon Suomen kansalle klassikon, josta kaikki voivat nauttia pitkään.”

Renny Harlin on kautta aikojen tunnetuin suomalaisohjaaja ulkomailla. Hän on ohjannut muun muassa toimintaklassikon Die Hard 2 – Vain kuolleen ruumiini yli sekä Cliffhanger, Long Kiss Goodnight ja Ford Fairlane – Rokkidekkari -elokuvat. Lisäksi hän on toiminut tuottajana muun muassa Rambling Rose -elokuvassa. Renny Harlinin ohjaamat elokuvat ovat tuottaneet kaikkiaan yli miljardin dollarin kassatulot.

Viimeisimmät artikkelit