Reindeerspotting on katsotuin kotimainen dokumentti yli kymmeneen vuoteen

Reindeerspotting-elokuvalla on toisen viikonlopun jälkeen koossa jo 18 433 katsojaa, mikä tekee siitä jo nyt katsotuimman kotimaisen dokumentin yli kymmeneen vuoteen.

reindeerspotting_pressi7

Elokuva sai toisena esitysviikonloppunaan 7377 katsojaa, joka on neljänneksen enemmän kuin avauksessa. Elokuvan jakelu laajeni alkuperäisestä kuudesta paikkakunnasta toisena viikonloppuna, aloittaen viime perjantaina 11 uudessa elokuvateatterissa. Reindeerspotting on nyt esityksessä 17 valkokankaalla ympäri Suomen. Reindeerspotting oli kuluneen viikonlopun katsotuin kotimainen elokuva ja kolmanneksi katsotuin elokuva Suomessa.

Tuotantoyhtiö Bronson Club valitti korkeimpaan hallinto-oikeuteen (KHO) Valtion elokuvatarkastamon ja elokuvalautakunnan päätöksestä pitää elokuvan Reindeerspotting ikäraja 18 ikävuodessa. KHO käsittelee asiaa kiireellisenä ja virallinen päätös valmistuu ensi viikolla.

TARINA
Reindeerspotting on dokumenttielokuva joulupukin maan varjopuolesta. Joonas Neuvonen kuvasi Rovaniemellä asuessaan paikallista nuorten aikuisten joukkoa, joka oli elänyt huumeille viimeiset puoli vuosikymmentä. Tarinan keskiössä on 19-vuotias Jani, joka on asunut koko ikänsä Rovaniemellä. Viimeiset viisi vuotta Jani on käyttänyt huumeita ja kaikkea mikä menee suoneen, kurkkuun tai palaa tupakassa. Kaveriporukka elää suomalaisen keskivertokaupungin sisällä osana yhteiskuntaa kuitenkin siitä erillään, omana yhteisönään. Elämän kiertokulkua rytmittää rötöstely, säätäminen ja narkkaaminen. Jania ahdistaa pienen kaupungin näköalattomuus. Jani on vakuuttunut, että hän lopettaa käytön kunhan vaan pääsee pois Rovaniemeltä. Tarpeeksi kauas, jonnekin Euroopan ja tapahtumien keskipisteeseen. Kuinka ollakaan, tapahtuu asioita, joiden seurauksena Jani todellakin lähtee matkaan.

Viimeisimmät artikkelit