MYRSKYLUODON MAIJA ENSI-ILTAAN NORJASSA – EHDOLLA EURIMAGESIN AUDENTIA-PALKINTOON

Ensi-ilta Norjassa 30.8.2024!

Tiina Lymin käsikirjoittama ja ohjaama Myrskyluodon Maija tulee elokuvateatteriensi-iltaan Norjassa 30.8.2024. Elokuva esitetään ensi-iltaviikonloppuna noin 60 elokuvateatterissa kautta maan. Ensi-iltagaala järjestetään tiistaina 27.8.2024 Oslossa, jonne sen tekijöistä matkustavat Tiina Lymi, tuottaja Jukka Helle ja Maijaa näyttelevä Amanda Jansson. Suomen suurlähetystö järjestää vastaanoton Myrskyluodon Maijan kunniaksi.

Myrskyluodon Maija on ehdolla tämän vuoden Eurimages Audentia Award -palkintoon. Vuosittain jaettava palkinto on Euroopan Neuvoston kulttuurirahaston, Eurimagesin, perustama tunnustus, joka on suuruudeltaan 30 000 euroa. Palkinto on perustettu sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi elokuvateollisuudessa ja se jaetaan vuosittain eri festivaaleilla.

Myrskyluodon Maija on yksi palkinnon 12 ehdokaselokuvasta. Voittaja julkistetaan ja palkinto jaetaan perjantaina 23.8.2024 Norjan kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Haugesundissa, jossa elokuva kuuluu myös tämän vuoden ohjelmistoon.

Myrskyluodon Maija on kerännyt Suomen elokuvateattereissa yli 466 000 katsojaa. Kunnioitettava kävijämäärä oikeuttaa sen ylivoimaisesti Suomen suosituimmaksi elokuvaksi tänä vuonna. Solar Filmsin elokuva tuli ensi-iltaan 19.1.2024 ja sen levittää Nordisk Film.

Viimeisimmät artikkelit