ISIEN SYNTEJÄ EI PERITÄ, NE LUNASTETAAN

Aleksi Mäkelän Häjyt 2 -elokuvan kuvaukset ovat alkaneet – päärooleissa Samuli Edelmann ja Joel Hirvonen. Elokuvan ensi-ilta on 19. helmikuuta 2025.

Häjyt 2 -elokuvan kuvaukset ovat alkaneet pääkaupunkiseudulla ja Pohjanmaalla. Menestyselokuva Häjyt vuodelta 1999 palaa uuden sukupolven voimin takaisin yli kahdenkymmenen vuoden jälkeen lakeuksille, Pohjanmaan kauniisiin maisemiin, jotka kätkevät sisäänsä nykyaikaisen rikollisen maailman petturuuden ja valintojen keskellä.

Häjyt 2 palauttaa Jussi Murikan (Samuli Edelmann) takaisin elävien kirjoihin. Toista pääroolia näyttelee Joel Hirvonen. Muissa rooleissa nähdään mm. Sari Havas, Saaga Salo, Linda Wiklund, Severi Saarinen, Petja Lähde ja Ilkka Heiskanen.

Junkkareita on edelleen olemassa, mutta Isontalon Antin ja Rannanjärven myytti ei enää loista yhtä kirkkaana. Kannattaako yrittää rehellisellä työllä, kun kuitenkin tosihäjyn veri virtaa suonissa ja pikkurikollisen leima on tiukassa?

Häjyt 2 saa ensi-iltansa keskiviikkona 19.2.2025 juhlistaen samalla Solar Filmsin 30-vuotista elokuvataivalta. Solar Filmsin elokuvan tuottavat Jukka Helle, Markus Selin ja Hanna Virolainen. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Tuotantoyhtiö
Solar Films Inc. Oy
Tuottajat
Markus Selin, Jukka Helle ja Hanna Virolainen
Linjatuottaja
Maria Kaurismäki
Ohjaaja
Aleksi Mäkelä
Käsikirjoittaja
Petja Lähde
Kuvaaja
Pini Hellstedt F.S.C.
Lavastaja
Pirjo Rossi
Pukusuunnittelija
Riitta-Maria Vehman
Maskeeraussuunnittelija
Jenni Aejmelaeus-Pyysing
Äänisuunnittelija
Pekka Karjalainen
Leikkaaja
Kimmo Taavila
Säveltäjä
Kalle Chydenius

Yhteystiedot
Erika Hongisto p. 045 271 3405, [email protected]

Pääyhteistyökumppanit

Atria on suomalainen vuonna 1903 perustettu liha- ja ruoka-alan johtaviin toimijoihin kuuluva yritys Pohjois-Euroopassa. Yhtiöön kuuluu kolme liiketoiminta-aluetta, joita ovat Suomi, Ruotsi sekä Tanska & Viro. Lisäksi yhtiön myynnistä noin kymmenes kohdistuu vientimarkkinoille, kuten Eurooppaan ja Kauko-Itään. Vähittäiskauppojen kautta tapahtuva kuluttajamyynti on Atrian tärkein myyntikanava, minkä lisäksi tuotteita myydään mm. foodservice- ja teollisuusasiakkaille.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee, on 93 000 asiakasomistajan omistama vähittäiskaupan monialayritys. Toimialat ovat marketkauppa, liikennekauppa (huoltoasemat), matkailu- ja ravitsemiskauppa (hotellit ja ravintolat) sekä auto- ja autotarvikekauppa. Eepeellä on 70 toimipaikkaa ja työllistää yli 1 400 eteläpohjalaista.

Yhteistyökumppanit

Kyrö Distillery Company on vuonna 2012 perustettu yritys, jonka kotipaikka on Isokyrö. Yrityksen päätoimiala on alkoholijuomien tislaus ja sekoittaminen. Tuotevalikoimaan kuuluvat mm. ruisviskit, ruisginit, vodka ja likööri.

Ilkka-konserni on eteläpohjalainen mediakonserni, jonka toimipaikat sijaitsevat Seinäjoella ja Vaasassa. Ilkka-konsernin liiketoiminnan alueelle kuuluvat monikanavainen kustannustoiminta, mainosmateriaalien painaminen sekä arvopaperikauppa ja sijoitustoiminta. Sanomalehti Ilkka-Pohjalaisen lisäksi konserni julkaisee kahta kaupunkilehteä ja viittä paikallislehteä.

Härmän Liikenne on täyden palvelun bussiyritys, joka hoitaa kaupunkiliikenteen palvelut Seinäjoella, tekee tilausajoja ympäri Suomen ja matkatoimistomatkoja Eurooppaan.

Zaumax on seinäjokelainen yritys, joka on erikoistunut tuotanto-, asuin- ja liiketilojen erilaisiin elastisiin saumaustöihin sekä palokatkotöihin.

Viimeisimmät artikkelit