MYRSKYLUODON MAIJAN KUVAUKSET ALKAVAT AHVENANMAALLA LOKAKUUSSA

Katso ohesta juttu Variety-julkaisussa. Solar Filmsin elokuvan ohjaa Tiina Lymi.

Solar Filmsin Myrskyluodon Maija – Stormskärs Maja -elokuvan kuvaukset alkavat 10.10.2022 Ahvenanmaalla. Sen ohjaa Tiina Lymi, joka on myös käsikirjoittanut elokuvan Anni Blomqvistin romaanisarjan pohjalta ja inspiroimana. Myrskyluodon Maija kuvataan Ahvenanmaalla vuosina 2022 ja 2023 eri vuodenaikoina. Lisäksi elokuvaa kuvataan Helsingissä ja Turussa. Elokuva kuvataan ruotsiksi ja ensi-iltaan se tulee arviolta vuonna 2024.

Elokuvan päärooleja, Majaa ja Jannea, näyttelevät ruotsalaiset Amanda Jansson ja Linus Troedsson. Majan vanhempina nähdään Jonna Järnefelt ja Tobias Zilliacus ja hänen sisarenaan Amanda Kilpeläinen Arvidsson. Brittiläisten upseerien roolit näyttelevät Desmond Eastwood ja Tony Doyle. Muiden näyttelijöiden nimet julkistetaan erikseen.

Kyseessä on mittava kotimainen suurtuotanto, jota voidaan pitää yhtenä 2010-2020-lukujen suurimpana kotimaisena tuotantona, joka tuo Myrskyluodon 1800-luvun maailman modernin elokuvakerronnan keinoin tähän päivään. Elokuvan tuottavat Hanna Virolainen, Jukka Helle ja Markus Selin ja sen levittää Nordisk Film.

Arvostettu Variety-elokuvalehti haastatteli juuri Tiina Lymiä. Jutun näet täältä:

https://variety.com/2022/film/global/amanda-jansson-normal-people-desmond-eastwood-stormskerry-maja-1235382576/

Elokuvan tuottaja, Solar Filmsin Hanna Virolainen iloitsee siitä, että elokuva kuvataan Ahvenanmaalla, jossa Ahvenanmaan maakuntahallitus on aktiivisesti mukana. “On hienoa, että pystymme kuvaamaan manner-Ahvenanmaalla, lähellä Maijan oikeaa kotiseutua. Tämä mahdollistaa realistisen miljöökuvauksen ja nykyaikaisen tuotannon. Ahvenanmaan kaunis ja alkuperäinen luonto ja miljöö ansaitsevat tulla esitellyiksi suurelle yleisölle. Meidät on vastaanotettu siellä loistavasti ja odotamme kuvauksia innolla.”

Solar Filmsin toimitusjohtaja ja elokuvan tuottaja Jukka Helle sanoo: “Myrskyluodon Maija on kulkenut urallani mukana koko ajan, ajatuksena ja haaveena. On upeaa, että elokuva toteutuu nyt, teemoiltaan ajankohtaisempana kuin milloinkaan.“

Elokuvan pääyhteistyökumppani Vepsäläisen toimitusjohtaja Jussi Lindholm iloitsee yhteistyöstä: ”Myrskyluodon Maija on merkittävä osa suomalaista kulttuurihistoriaa ja siten se ansaitsee tulla kerrotuksi myös uusille sukupolville modernin elokuvanteon keinoin. Tarinassa keskeisinä tekijöinä ovat tasa-arvoisuuden kasvu ja periksiantamattomuus, sekä voimakkaan suomalaisen luonnon arvostus ja sen vaikutukset elämäämme.”

Hän jatkaa: ”Nämä kaikki ovat asioita, joita me pidämme tärkeänä, ja jotka osaltaan mahdollistavat myös sen, että voimme näiden kautta tehdä tämän yhteistyön tiimoilta niin relevanttia tuotekehitystä kuin markkinointiakin.”

Elokuvan toisen pääyhteistyökumppanin, Ilmatar Energyn Regional Manager Anna Häger on yhteistyöstä erittäin ylpeä: ”Tämän tuotannon sijoittamisella Ahvenanmaalle on samanlaisia jälkivaikutuksia kuin mitä näemme merituulivoiman tekevän tulevaisuudessa. Ahvenanmaalaisille on tuotannosta etua: niin rakennustyöntekijöille, hotelleille kuin ravintoloitsijoillekin, jotka palvelevat tuotantoryhmää. Tämä sopii hyvin yhteen arvojemme kanssa Ilmatar Offshoressa.”

Hän jatkaa: ”Stormskär on jo pitkään ollut työnimi yhdelle niistä merituulivoimapuistoista, jotka aiomme rakentaa Ahvenanmaan pohjoispuolelle. Yhteistyö Myrskyluodon Maija -tiimin kanssa ratkaisi asian ja Stormskär muuttuu nyt ideasta viralliseksi nimeksi.”

Häger jatkaa Majan ajasta ja nykyajasta: ”Voidaan tietysti väittää, että kun Maija ja Janne katsoivat horisonttiin, ei siellä näkynyt tuulipuistoja, jotka vilkuttivat hänelle takaisin. Saariston asukkaat eivät ole historiallisesti olleet edistyksen vihollisia. He kehittyvät, tekevät sen mitä selviytyminen edellyttää ja sopeutuvat. Annamme myös jokaiselle tuulipuiston turbiinille yhden ahvenanmaalaisen naisen nimen, joka on kokenut samanlaisia vastoinkäymisiä kuin Myrskyluodon Maija. Tämä on kunnianosoitus niille, jotka tulivat tänne ennen meitä ja haastoivat meren ja ansaitsevat näin tulla tunnustetuiksi energialähteinä, joita he olivat omana aikanaan ja omassa ympäristössään.”


Yhteistyökumppaneista

Vepsäläinen Oy on suomalainen huonekalu- ja sisustusmyymäläketju, jolle design on kestävyyslaji ja jonka tuotteet on tarkoitettu kestämään aikaa, käyttöä ja katseita. Ketjuun kuuluu parikymmentä myymälää ja verkkokauppa.

Ilmatar on vuonna 2011 Suomessa perustettu täysin uusiutuvaan energiaan keskittyvä kotimainen energiayhtiö ja itsenäinen sähköntuottaja. Ahvenanmaalainen tytäryhtiö Ilmatar Offshore suunnittelee paraikaa merituulivoiman rakentamista ja käyttöä Ahvenanmaan pohjoisilla merialueilla.

Viimeisimmät artikkelit