TÄLTÄ NÄYTTÄÄ MATTI RISTINEN KARI TAPIONA

Olen suomalainen -elokuva tulee ensi-iltaan 13.9.2019.

Katso linkistä, miltä Matti Ristinen näyttää Kari Tapiona teaserissä! Kari Tapion elämään perustuvan Olen suomalainen -elämänkertaelokuvan teaser ja juliste julkaistaan nyt ja ne ovat vapaita jaettaviksi eri medioissa. Aleksi Mäkelän ohjaama elokuva tulee ensi-iltaan 13.9.2019.

https://www.youtube.com/watch?v=_WODdWNIajw

Elokuva kuvattiin pääkaupunkiseudulla elo-syyskuussa 2018. Päärooleja, Kari Tapiota ja Pia Viheriävaaraa, näyttelevät Matti Ristinen ja Tiina Lymi. Nuorena Karina ja Piana nähdään Tatu Sinisalo ja Talvikki Eerola.

Elokuvassa on mukana valtava joukko suomalaisen musiikin historian merkkihenkilöitä. Dannyä näyttelee Iikka Forss, Ilkka Vainiota Ilkka Heiskanen, Toivo Kärjen roolin näyttelee Aake Kalliala, Reijo Taipaleen Joni Leponiemi ja Fredin roolissa nähdään Mikko Töyssy. Säveltäjä Veikko Samulia näyttelee Mikko Kouki ja sanoittaja Chrisse Johanssonia Joanna Haartti. Sakari Kuosmanen on elokuvassa roudari Pussinen.

Olen suomalaisen tuottavat Markus Selin ja Jukka Helle ja se tehdään yhteistyössä Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran poikien Joona, Jani ja Jiri Jalkasen kanssa. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Marko Leino ja Tomi Tuikkala, se on Solar Filmsin ja Nummela Filmin yhteistuotantoa ja sen levittää Nordisk Film.

Elokuvaohjaaja Aleksi Mäkelä tunnetaan muun muassa Solar Filmsin tuottamista menestyselokuvista Häjyt, Pahat Pojat, Matti, Rööperi ja Kotirauha, kulttisarjasta Kylmäverisesti sinun sekä lukuisista muista elokuvista ja tv-sarjoista. Aleksi Mäkelälle myönnettiin Elokuvataiteen valtionpalkinto vuonna 2009.

Viimeisimmät artikkelit