KATSO TÄÄLTÄ KOHTAUS OMA MAA -ELOKUVASTA

Elokuva ensi-illassa 26.10.2018.

Täältä näet kohtauksen Markku Pölösen upeasta Oma maa -elokuvasta. Elokuvassa esitellään autenttisesti kovaa sotienjälkeisen ajan maailmaa ja jälleenrakennuksen ajan työntekoa. Kohtauksessa naapurin isäntä Verttiä näyttelee Arto Heikkilä ja päärooleja Annia ja Veikkoa Oona Airola ja Konsta Laakso. Sanna-Kaisa Palo nähdään naapurin Akuliinana, Olli Riipinen Iivona ja Elina Saarela Juulina.

Kohtauksen voi jakaa eri medioissa:
https://www.youtube.com/watch?v=UoR6gougQ-o

Oma maa on ohjaaja Markku Pölösen ensimmäinen kokoillan elokuva kymmeneen vuoteen. Elokuva on Solar Filmsin ja Suomen Filmiteollisuuden yhteistuotantoa. Elokuvan ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film.

Elokuvan trailer, jonka voi jakaa eri medioissa:
https://www.youtube.com/watch?v=ynBaGWSuR1M

Suvi Teräsniskan musiikkivideo elokuvan loppukappaleesta Auringon lapset. Videon voi jakaa eri medioissa:
https://www.youtube.com/watch?v=ARLX4U9ZZKk

Oma maa on rakkauselokuva, joka sijoittuu seitsemän vuoden ajanjaksolle sodan päättymisestä vuonna 1945 olympiavuoteen 1952. Rakastavaiset Anni ja Veikko saavat osakseen ns. kylmän tilan, jolla maatilan perustaminen aloitetaan aivan alusta ruokkoamattomalta tontilta.

Elokuvan pääosia näyttelevät Hymyilevä mies -elokuvasta tunnettu Oona Airola sekä Konsta Laakso, joka on tehnyt aiemmin yhteistyötä Pölösen kanssa näyttämöllä. Oma maa perustuu Pölösen alkuperäisideaan. Hän on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Antti Heikkisen kanssa. Käsikirjoituksen dramaturgina on työskennellyt Paula Vesala.

Elokuvassa näyttelevät myös muun muassa Antti Virmavirta, Marjaana Maijala, Arto Heikkilä, Helmi Linnosmaa, Mika Nuojua, Sanna-Kaisa Palo, Marja Packalén ja Hannu-Pekka Björkman.

Viimeisimmät artikkelit