YÖSYÖTTÖ-ELOKUVALLA 24 900 KATSOJAA AVAUSVIIKONLOPPUNAAN

Elokuvaa on esitetty useilla paikkakunnilla vaihtoehtoisissa esityspaikoissa.

Marja Pyykön ohjaama Yösyöttö-elokuva on saanut avausviikonloppunaan huikeat 24 900 katsojaa. Ennakoineen elokuva on saanut tähän mennessä kaikkiaan 26 070 katsojaa. Lukuihin on laskettu mukaan ainoastaan Filmikamarin tilastointikäytännön mukaiset katsojat.

Elokuvaa on esitetty useilla paikkakunnilla vaihtoehtoisissa esityspaikoissa. Esityspaikat löytyvät täältä: www.nordiskfilm.fi/yosyotto.

Elokuvan tuottaja, Solar Filmsin Markus Selin kommentoi harvinaislaatuista tulosta seuraavasti: ”Viikonlopun tulos oli erinomainen. Vertasimme samaa kohderyhmää olevien elokuvien avaustuloksia ja arvioimme, että normaalilevityksessä Yösyöttö olisi saanut noin 45 000–55 000 katsojaa. Näissä olosuhteissa olemme tyytyväisiä ja kiitollisia kaikille katsojille. Meitä ilahduttaa myös, että niin monet ovat nähneet vaivaa ja etsineet vaihtoehtoisia teattereita ja esityspaikkoja. Toivottavasti loputkin katsojat löytävät tiensä elokuvan ääreen.”

Finnkino ei ole tullut vastaan vaatimuksissaan, joten elokuvaa ei nähdä edelleenkään Finnkinon teattereissa. Yösyöttö tullaan siis näkemään Finnkinon paikkakunnilla korvaavissa teattereissa ainakin tämän viikon aikana. Elokuvan esityspaikoista tiedotetaan ennen ensi viikonloppua erikseen.

Solar Filmsin elokuva Yösyöttö perustuu Eve Hietamiehen suosittuun, samannimiseen romaaniin. Elokuvan päärooleja näyttelevät Petteri Summanen ja Marja Salo. Muissa rooleissa nähdään mm. seuraavat näyttelijät: Ria Kataja, Marjaana Maijala, Niko Saarela, Juha Muje, Ulla Tapaninen, Hannele Lauri, Anna-Maija Tuokko, Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Jaana Saarinen, Minttu Mustakallio, Leea Klemola, Ona Kamu, Ada Kukkonen ja Santeri Helinheimo Mäntylä.

Elokuvan käsikirjoitus on ohjaaja Marja Pyykön ja kirjailija Marko Leinon käsialaa. Elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film.

Koko Suomen esityspaikat ja ajat ovat nähtävissä Nordisk Filmin verkkosivuilla osoitteessa www.nordiskfilm.fi/yosyotto.

Viimeisimmät artikkelit