MAX SEECKIN JA JOONAS PAJUSEN KOPUTUS-KAUHUTRILLERIN TRAILER JULKI

Päärooleissa Pekka Strang, Inka Kallén ja Saana Koivisto.

Katso täältä Max Seeckin ja Joonas Pajusen ohjaaman Koputus-elokuvan traileri. Trailerin voi julkaista eri medioissa:
https://www.youtube.com/watch?v=8OE4sn15xjA/

Solar Filmsin tuottaman Koputuksen lajityyppi liikkuu draaman ja kauhutrillerin välimaastossa. Laadukas elokuva on saanut Seeckin ja Pajusen mukaan paljon inspiraatiota kansainvälisistä elokuvista, mikä näkyy myös sen korkeassa tasossa. Max ja Joonas luonnehtivatkin elokuvan monitahoista tyylilajia psykologiseksi jännityselokuvaksi, joka kehittyy kauhuksi. Elokuva tulee elokuvateatteriensi-iltaan keskiviikkona 22.2.2023 ja sen levittää Nordisk Film.


Elokuvasta

Laadukas kauhutrilleri on herättänyt jo paljon kansainvälistä kiinnostusta ja se kilpailikin juuri Sitges-elokuvafestivaalin kilpasarjassa. Elokuva herätti festivaalilla paljon kiinnostusta ja se sai osakseen myös aplodeja kesken näytöksen. Sitges Film Festival on kansainvälisesti erittäin merkittävä kauhuelokuvafestivaali ja pelkästään pääsy sen ohjelmistoon on merkittävä saavutus.

Koputus esiteltiin tänä keväänä myös Cannesin elokuvafestivaaleilla, missä se sai innostuneen vastaanoton. Lisäksi elokuva on myyty jo yli 70 maahan. Elokuvan kansainvälisestä myynnistä vastaava myyntiyhtiö on tehnyt sopimukset Saksaan, Itävaltaan ja Sveitsiin, Ranskaan, Indonesiaan, Taiwaniin ja Latinalaiseen Amerikkaan. Kansainvälisesti elokuvasta käytetään englanninkielistä nimeä The Knocking.

Max Seeck ja Joonas Pajunen ovat käsikirjoittaneet elokuvan yhdessä. Sen päärooleissa nähdään Pekka Strang, Inka Kallén ja Saana Koivisto. Solar Filmsin elokuvan levittää Nordisk Film.

Synopsis
Metsän siimeksessä sijaitsee ränsistynyt omakotitalo; nyt jo aikuisten päähenkilöiden lapsuudenkoti, johon he palaavat vuosien jälkeen tekemään vanhempiensa kuolinpesän selvitystä. Taloa ja metsää varjostaa synkkä historia – 15 vuotta aiemmin kolmikon isä on löydetty talosta raa’asti surmattuna ja nuorin lapsista, Matilda, teljettynä pieneen häkkiin makuuhuoneen nurkkaan. Äiti julistettiin tuolloin kadonneeksi. Pian he huomaavat, että metsä saa heidät käyttäytymään oudosti. Nostaako ympäristö esiin sisarusten lapsuuden traumat vai tapahtuuko metsässä jotain yliluonnollista? Pimeyden laskeutuessa menneisyyden tapahtumat alkavat toistaa itseään eikä kukaan ole turvassa.

Ohjaus
Joonas Pajunen ja Max Seeck

Tuottajat
Jukka Helle, Markus Selin ja Hanna Virolainen

Alkuperäiskäsikirjoitus
Joonas Pajunen ja Max Seeck

Pääroolit
Pekka Strang
Inka Kallén
Saana Koivisto

Sivuroolit
Janina Berman
Olga Temonen
Niko Saarela
Hilma Temonen
Linnea Skog
Kristian Stierncreutz
Mikko Leppilampi
Ville Pidätys

Kuvaus
Matti Eerikäinen F.S.C.

Tuotantoyhtiö
Solar Films

Levitysyhtiö
Nordisk Film

Genre
Kauhutrilleri

TV- ja striimausoikeudet
MTV3 / C More

Max Seeckistä
Max Seeckin (s. 1985) kirjojen käännösoikeuksia on myyty yli 40:ään maahan. Hänen trillerinsä The Witch Hunter nousi The New York Times -lehden bestseller-listalle ensimmäisenä suomalaisromaanina sitten Mika Waltarin Sinuhe egyptiläisen. Teoksen pohjalta on valmisteilla samanniminen Hollywood-sarja.
Seeckin kirjoja on myyty Suomessa noin 300 000 kappaletta. Seeck on kirjoittanut kaikkiaan seitsemän romaania, joista ensimmäinen, Hammurabin enkelit, ilmestyi Tammen julkaisemana vuonna 2016.
Seeckin edellinen romaani Kauna oli yksi vuoden 2021 myydyimmistä kotimaisista kaunokirjoista. Juuri julkaistu romaani Loukko on Jessica Niemi -sarjan neljäs osa. Sarjan ensimmäinen osa Uskollinen lukija on noussut bestseller-listoille Suomen lisäksi Yhdysvalloissa, Saksassa, Ruotsissa ja Tanskassa.
Seeckiä edustaa ulkomailla Elina Ahlbäck Literary Agency ja Suomessa hänen kustantajansa on Tammi.

Joonas Pajusesta
Joonas Pajunen (s. 1985) on helsinkiläinen ohjaaja, käsikirjoittaja ja yrittäjä. Hän toimii perustamassaan V2B Videoviestintä Oy:ssä toimitusjohtajana. Pajunen on lisäksi start up -sijoituksia tekevän Parepak Finland Oy:n hallituksen jäsen ja tapahtumatoimisto OFRD Oy:n perustajajäsen sekä hallituksen jäsen.

Viimeisimmät artikkelit