CLAES OLSSONIN RIKINKELTAISEN TAIVAAN TEASER JULKAISTU

Päärooleissa Nicke Lignell, Linda Zilliacus, Tom Rejström ja Sannah Nedergård. Muissa rooleissa mm. Mimosa Willamo, Pekka Strang ja Wilhelm Enckell. Elokuva ensi-illassa maaliskuussa 2021.

Claes Olssonin ohjaaman Rikinkeltainen taivas -elokuvan teaser on valmis ja katsottavissa oheisen linkin kautta. Elokuva perustuu Kjell Westön samannimiseen menestysromaaniin. Kauniista teaseristä näkee kurkistuksen Olssonin ja Westön luomaan maailmaan ja sen henkilöhahmojen elämään. Lumoavan kauniit kuvat on loihtinut elokuvaaja Mikael Gustaffson.

https://www.youtube.com/watch?v=66_wd8bQzSo

Elokuva kuvattiin viime kesänä, minkä lisäksi sillä oli yksi kuvausjakso talvella. Ensi-iltaan se tulee maaliskuussa 2021. Elokuva on ruotsinkielinen.

Rikinkeltaisen taivaan pääroolit näyttelevät Nicke Lignell (Frej) ja Linda Zilliacus (Stella). Nuoren Frejn roolissa nähdään Tom Rejström ja nuorena Stellana Sannah Nedergård. Muissa rooleissa nähdään mm. Pekka Strang, joka näyttelee Alexin roolin, Wilhelm Enckell, joka näyttelee nuoren Alexin roolin sekä nuorta Lindaa näyttelevä Mimosa Willamo, joka palkittiin juuri parhaan naispääosan Jussi-patsaalla. Claes Olsson on käsikirjoittanut elokuvan Westön romaanin pohjalta yhdessä Erik Norbergin kanssa.

Rikinkeltaisen taivaan tuottavat Jukka Helle, Markus Selin, Hanna Virolainen sekä Claes Olsson. Elokuva on Solar Filmsin ja Nordic Film Poolin yhteistuotantoa ja sen levittää Nordisk Film. Ensi-iltaan Rikinkeltainen taivas tulee maaliskuussa 2021.

Elokuva tehdään yhteistyössä Svenska Ylen kanssa ja tuotetaan Suomen elokuvasäätiön, Svenska kulturfondetin, Konstsamfundetin ja Stiftelsen Tre Smederin tuella.

Claes Olsson on ohjannut useita menestyneitä kokoillan elokuvia, kuten Akvaariorakkaus, Colorado Avenue, Ihanat naiset rannalla ja Onnen varjot sekä tuottanut Kjell Westön romaaniin perustuvan Leijat Helsingin yllä -elokuvan. Kjell Westö on yksi Suomen menestyneimpiä romaanikirjailijoita, jonka teoksia on käännetty yli 20 kielelle.

Ohjaus
Claes Olsson

Tuottajat
Jukka Helle, Markus Selin, Hanna Virolainen ja Claes Olsson

Tuotantopäälliköt
Emmi Gröhn
Maria Kaurismäki

Käsikirjoitus
Erik Norberg ja Claes Olsson

Pääroolit
Nicke Lignell
Tom Rejström
Linda Zilliacus
Sannah Nedergård
Pekka Strang

Muut roolit
Johanna af Schulten
Mimosa Willamo
Max Forsman
Jonna Järnefelt

Kuvaus
Mikael Gustafsson

Musiikki
Yari

Äänisuunnittelu
Micke Nyström

Leikkaus
Nina Ijäs

Lavastussuunnittelu
Saara Joro

Pukusuunnittelu
Anna Sinkkonen

Maskeeraussuunnittelu
Krista Karppinen
Hannele Herttua

Hiussuunnittelu
Hilkka Stenberg

Viimeisimmät artikkelit